Oppskrift på hjemmelagde seigmenn

Julegodtet barna elsker

Lag noe godt til jul! De beste seigmennene lager du selv. Disse blir så søte eller syrlige som du selv vil.

HJEMMELAGDE SEIGMENN: La barna stikke ut fine seigmenn med små pepperkakeformer, eller gjør det helt enkelt: Klipp i passe munnfullbiter med en saks. Rull i sukker blandet med sitronsyre.
HJEMMELAGDE SEIGMENN: La barna stikke ut fine seigmenn med små pepperkakeformer, eller gjør det helt enkelt: Klipp i passe munnfullbiter med en saks. Rull i sukker blandet med sitronsyre. Foto: Astrid Waller
Sist oppdatert

Årets beste oppskrift er fra i fjor. De sure seigmennene fra Veslefrikk hjemmebakeri ble nemlig testet på Foreldre & Barn-redaksjonens juleverksted i 2009 , og er det vi gleder oss aller mest til å lage i år.

Fordelen med å lage godteriet selv, er at du kan bestemme smaken. Syrligheten justerer du med mengden sitronsyre. Hva med å dele røra i to, og lage én sur og én søt? Oppskriften er stor, så den kan gjerne deles. Og vips, så har du laget to sorter smågodt på én gang.

Denne saken ble første gang publisert 18/12 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også