Lat mat? 450 millioner. Det er antallet pølser vi nordmenn trykker i oss hvert eneste år.

Barnevennlige grillpølser

En stor andel av disse er grillpølser, og akkurat nå i grillsesongen er det antagelig barna som får i seg de fleste.

Veldig ofte hører vi foreldre snakker om at grillpølser er så enkelt og greit, for barna kan bare ta en i hånda mens de løper hylfrydende rundt. De aller fleste barn liker grillpølser. Og vi voksne tar en ventepølse, før det «ordentlige» kjøttet er klart.

Pølser er bra mat

Men pølsa fortjener mer enn denne stebroderlige behandlingen. For en pølse er ikke bare en pølse, det er mat for fintfolk, men da må den løftes opp fra lompa.

For det er lompa som ødelegger alt.

Med bedre tilbehør kan pølsemiddagen bli et strøkent bidrag til dagens næringsinntak.

Pølsevalget

Aller først må du velge en sunnere pølse. De vanlige grillpølsene er bare én mulighet, kylling- og kalkunvarianter er en god utfordrer.

Ostepølser, baconpølser og bratwurst er andre som du får kjøpt de fleste steder. Har du tilgang på en litt mer utstyrt kjøttforretning, kan du få all verdens slags pølser.

Lammepølser, urtepølser og krydderpølser er kanskje noe som kan falle i smak hos barna også?

Her får du tips og råd til hvordan du kan servere pølser med et mer fornuftig tilbehør. Og om ikke minsten liker pølser, så får du forslag til andre godsaker som kan legges på grillen. God grill!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!