17. mai-kaker

17. mai-kakene barna vil elske

Deilige oppskrifter som passer både store og små.

17. MAI-KAKER: Hvorfor ikke lage en deilig sjokoladekake til 17. mai? Pynt den gjerne med bær i rødt, hvitt og blått for ekstra 17. mai-stemning.

17. MAI-KAKER: Hvorfor ikke lage en deilig sjokoladekake til 17. mai? Pynt den gjerne med bær i rødt, hvitt og blått for ekstra 17. mai-stemning.

Publisert Oppdatert

17. mai er rett rundt hjørnet, og kanskje lurer du på hvilken kake du skal gå for i år?

For mange er det den klassiske pavlova-kaken som gjelder på 17. mai, mens andre velger å lage budapestrull med bringebærkrem.

Ønsker du å lage sjokoladekake kan vi anbefale å lage en sjokoladekake med mild sjokoladesmak - en sikker vinner hos barna.

Under har vi samlet noen deilige 17. mai-kaker som passer både barn og voksne.

Tips: Pynt kakene med bær i rødt, hvitt og blått for ekstra 17. mai-stemning.

Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Eggehvite

2 ts Hvitvinseddik

4 dl Sukker

1 ts Maisenna

1 ts Vaniljesukker

5 dl Kremfløte

5 dl Vaniljekrem, ferdiglaget

300 g Bær

Leif Inge Bårdsen

Smashing Pavlova

Når tanker og ideer i hodet blir virkelighet så får man denne kaken;) Sjokolade pavlova med Smash, sjokolade og salt karamell. Det holder ikke med bare ett stykke;)

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Eggehvite

350 g Sukker

2 ts Vaniljeekstrakt

50 g Smeltet sjokolade

1 ss Kakao

4 dl Fløte

1 ss Melis

1 pk Vaniljekrem, ca 500 gr

2 pk smash

1 porsjon Smeltet sjokolade

50 g Sukker

75 g Fløte

0.5 stk Vaniljestang

25 g Meierismør

1 klype Maldonsalt

Leif Inge Bårdsen

Pikekyss på pinne

En liten oppgradering på enkle pikekyss. Som også gjør seg veldig bra på festbordet! Dette kommer til å bli populært blandt barn og voksne!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

2 stk Eggehvite

100 g Sukker

stk blå gelefarge

stk rød gelefarge

Foto: Svein Brimi

Sjokoladekake med mild sjokoladesmak

Sjokoladekake i stor langpanne som alle vil like!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Egg

600 g Sukker

600 g Hvetemel

2 ss Bakepulver

2 ss Vaniljesukker

4 ss Bakekakao

4 dl Melk

450 g Smør

500 g Melis

3 ss Bakekakao

5 ts Vaniljesukker

0.5 dl Kaffe, sterk

170 g Smør

Kokos

Manuela Kjeilen

Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem

Disse cupcakene er myke og saftige, og har en deilig krem på toppen.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

200 g Smør, romtemperert

300 g Sukker

4 stk Egg, store

400 g Hvetemel

3 ts Bakepulver

0.5 ts Salt

1.5 ts Kanel

5 dl kremfløte, lunken

2 ts Vaniljesukker

200 g Gulrot, revet

80 g Valnøtter, hakket (kan sløyfes)

5 dl Kremfløte, kald

225 g Mascarpone, kald

1.5 dl Melis

1 ts Vaniljesukker

Manuela Kjeilen

Sjokoladecupcakes med jordbærkrem

Friskheten fra jordbærkremen danner en fin kontrast mot den søte sjokoladen.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

170 g Smør, romtemperert, i terninger

300 g Sukker

4 stk Egg, romtemperert

225 g Hvetemel

85 g Kakao

0.75 ts Natron

0.5 ts Salt

240 ml kaffe, varm

240 ml Kremfløte, eller H-melk, romtemperert

1.5 ts Vaniljesukker

5 dl Kremfløte, kald

225 g Mascarpone, kald

1 dl Melis

1 ts Vaniljesukker

40 g Sukker

40 ml Vann

0.5 ts Vaniljeekstrakt

200 g Jordbær

0.5 stk Sitron, saft og revet skall

Kakestrø

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Pikekyss

Enkle, dekorative og smakfulle pikekyss, eller marengskyss, om du vil.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

7 stk Eggehviter

550 g Sukker

1 stk Vaniljestang

Pastafarge

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning