Nå er det straks advent - og vi gleder oss til å ha juleverksted med barna!

I år har vi bestemt at juleverkstedet ikke bare skal vare noen få timer - det skal vare helt fram til jul!

Vi skal nemlig lage en liten "hent-når-du-vil-lage-stasjon", som skal få fast plass i stua i desember. Du kan fylle en boks, en kurv eller et gammelt trau med små julegavesysler som barna lett kan holde på med selv. Så kan barna hente fram juleverkstedprosjektene sine når de har lyst, og fortsette med den hjemmelagede julegaven de ikke rakk å gjøre ferdig dagen før.

Mange juleverksted-tips

Ikke glem å avtale noen regler med barna for hvordan juleverkstedet skal være, som passer for deres familie og barnas alder. For eksempel kan det være lurt å avtale at alle må rydde opp etter seg selv, at juleverksted-boksen eller kurven alltid skal settes pent tilbake til sin faste plass, eller at det ikke er lov å bruke store sakser uten at en voksen er til stede.

Hva skal dere lage? Vi har mange gode juleverksted-tips på Foreldre.no!

En velprøvd juleverkstedslager er å lage julepynt av filt. Filt er et enkelt materiale for barn å jobbe med, det kommer i masse fine farger, og er heller ikke så veldig dyrt. Og så blir det veldig god julestemning av å pynte med hjemmelagede filt-figurer!

På med julemusikken, og kos dere med juleverksted helt fram til jul!

Sy figurer av filt

Dere trenger:

  • Filt i forskjellige farger
  • Pepperkakeformer eller andre maler til figurene dere vil lage
  • Bomullsvatt
  • Synåler i forskjellige størrelser
  • Tråd eller tynt garn
  • Barnevennlig saks

Slik gjør dere det:

Klipp ut figurer av filt, for eksempel pepperkaker, hjerter eller stjerner. Bruk pepperkakeformer som mal, eller print ut maler fra nettet.

Legg filten dobbelt når du klipper, så du får to like deler.

Sy sammen de to delene med nål og en litt tykk hvit tråd. Sy gjerne med store sting som går over kanten på figuren.

Når figuren er halvveis sydd igjen, fylles den med vatt før resten av figuren sys igjen.

Fest en tråd i toppen av figuren til oppheng. 

 

Heng opp når dere pynter til jul, eller pakk inn og gi til lykkelige besteforeldre, tanter og onkler eller bestevenner til jul!

Juleverksted med barna

JULEGAVER: De fleste barn synes det er morsomt å lage julegavene selv. En liten pepperkakemann i myk filt blir vel alle glad for å få? © Foto: Per Olav Sølvberg

Les hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!