Selv om uken før jul nok er ekstra hektisk for de voksne er det fint å velge seg ut noen kreative prosjekter å gjøre sammen med barna.

For eksempel å lage godteri. Her får du tre oppskrifter på julegodteri som lettvinte for store og små å lage sammen. Og vil du heller lage kaker har vi oppskrifter på det også.

Rocky Road

Humpete vei er en relativt ny type godteri i Norge. Det er en sjokoladekonfekt som kommer fra Amerika, men som virkelig er blitt en favoritt blant bakebloggere i Norge også. Det er en sjokoladekonfekt med marshmallows, karamell, pistasjnøtter eller peanøtter.

Du trenger:

* Kokesjokolade

* Mini Marshmallowes

* Dumle-karameller

* Pistasjnøtter

* Peanøtter

Slik gjør dere det: 

Bland sammen marshmallows, dumle-karmeller og ulike typer nøtter i en skål.  Hakk opp sjokoladen og smelt den i vannbad.

Husk å ikke røre i sjokoladen før alt er smeltet.

Hell deretter sjokoladen over skålen med godteri.

Rør forsiktig alt sammen, og hell det over i en form kledd med bakepapir. La det hele stå til den stivner, og skjær kofekten opp i biter før servering.

Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Figurer av marsipan

Du trenger:

* Kokesjokolade

* Marsipan

* Polkagrisstenger til pynt

* Kakepynt

Slik gjør dere det:

Smelt kokesjokolade i et vannbad.

Stø forsiktig mel på bordet slik at marsipanen lettere  løsner.

Kjevle ut marsipan, og stikk ut figurer med kakeformer.  Legg figurene på et bakepapir og hell forsiktig over den smeltede sjokoladen. Dette bør en voksen gjøre. 

Dryss deretter over med ønsket pynt.  Knuste polka- eller bringebærdrops passer veldig fint som pynt på marsipanfigurene.

Sprø salte mandler

Dere trenger:

* Smør

* Olje

* Mandler

* Salt

Slik gjør dere det:

Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne.

Legg mandlene i pannen, og stek dem under stadig omrøring i cirka fire minutter, til mandlene er blitt gylne.

Ha salt i en bolle. Hell mandlene over i saltet,  og vend rundt slik at alle mandlene dekkes med salt.

Les hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!