Lyst til å imponere barna i nabolaget eller andre voksne på sommerfesten?

Frosne bananpingviner kan fort bli gatas hit!

Ikke bare smaker de supergodt, men de er også er fryd for øyet.

(Og hvis man legger godviljen til, er de nesten også litt sunne...)

I tillegg er de lekende lette å lage - så her er det all grunn til å gå bananas!

(Denne banansplitt-kaken er forresten også superenkel - perfekt når du har liten tid.)

Bananpingviner

Dere trenger:

  • bananer
  • kokesjokolade
  • spiselige øyne
  • nonstop
  • aluminiumsfolie

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lag pingviner av frosne bananer.

LETT SOM EN PLETT: Du trenger bare bananer, sjokolade og nonstop. © Foto: Per Olav Sølvberg

Slik gjør dere det:

Start med å dele bananene i to, og legg dem i en brødpose i fryseren i cirka en time.

Smelt deretter sjokoladen i vannbad:

Brekk sjokoladen i små biter i en ildfast skål eller en liten kjele.

Kok opp vann i en større kjele. Skru ned varmen slik at vannet ikke koker, men holder på temperaturen.

Sett kjelen eller skålen med sjokoladen oppi den største kjelen.

La det stå ca 10 min til sjokoladen er flytende. 

Ta ut skålen før all sjokoladen har smeltet, og rør med en slikkepott så de siste store bitene smelter inn i resten.

Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen, da vil den klumpe seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lag pingviner av frosne bananer.

FØTTER OG NEBB: Oransje nonstop gjør jobben. © Foto: Per Olav Sølvberg

Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Legg et ark med aluminiumsfolie utover på kjøkkenbenken.

Når sjokoladen er smeltet og klar til bruk, tar du bananene ut av fryseren.

Dypp enden av bananen i sjokoladen, og smør litt sjokolade nedover sidene på bananen med en skje, slik at du får laget pingvinkroppen.

Fest de spiselige øynene til bananen med en dråpe sjokolade.

Del oransje nonstop i to. Fest en halv nonstop til nebb, og to stykker til føtter.

Pingvinene må stå i fryseren til de skal spises.

Kaldt, morsomt og veldig godt!

Lag pingviner av frosne bananer.

KUL SNACKS: Bananer med attitude. © Foto: Per Olav Sølvberg

Les hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!