Hvor feire barnebursdag

Bursdag feires oftere utenfor hjemmet

Gruer du deg til bursdagsfeiringen med huset fullt av oppstemte unger? Her får du ni tips til alternative feiringer. Men det koster!

AKTIVITETSBURSDAG: Det er blitt veldig populært å feire bursdagen utenfor hjemmet.

AKTIVITETSBURSDAG: Det er blitt veldig populært å feire bursdagen utenfor hjemmet. Foto: Foto: Istockphoto

Publisert Oppdatert

Bursdag er, i tillegg til jul, årets høydepunkt for de aller fleste barn. Men for mange foreldre er bare tanken på å fylle huset med 20 sukkerhøye barneskolebarn, rett og slett et mareritt.

Det finnes mange fine, billige og oppfinnsomme ting å finne på til bursdagen, men orker man ikke, er det fint å vite at det finnes et hav av muligheter for en fantastisk feiring utenfor hjemmet, uansett kjønn og alder. Men det kan være lurt å sjekke prisen først!

Veldig populært

- Siden vi startet opp i 2009 har bursdagsfeiringen vår vært utrolig populær, forteller daglig leder for Cageball Nydalen, Ståle Fremstad.

Cageball spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et fire meter høyt nett. Målene på banen kan justeres i tre forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper og selve banen er 23 meter lang og 15 meter bred.

- Dette er et sunt alternativ med mye fysisk aktivitet, og vi merker absolutt en økning i antall bursdager, påpeker Fremstad. De har cirka 5000 barn på besøk i året.

Han mener det er mange foreldre som ikke orker å ha alle barna hjemme hos seg selv, og han ser ofte at flere familier slår seg sammen om feiringen.

- Her får barna virkelig utløp for energien sin samtidig som de har det utrolig moro, forteller Fremstad.

I tillegg til spilletiden får barna et eget rom etter kampen hvor de kan spise mat, og spille fotballspill på storskjerm.

Les også: Hvor mye skal en bursdagsgave koste?

HUI HVOR DET GÅR! Det er mye fart og moro i Hoppeloppeland.

HUI HVOR DET GÅR! Det er mye fart og moro i Hoppeloppeland.

Tidsklemma

Trendkonsulent Kathrine Andersen i Ipsos (tidligere Synovate) ser fordelene ved å feire bursdagen ute.

- For familier som sliter med den berømte tidsklemma, er det effektivt å feire bursdag ute. Det er bare å møte opp, så er alt klart, sier Andersen.

Bursdager utenfor hjemmet koster ofte noe mer, men Andersen ser også at foreldrene til flere bursdagsbarn går sammen om en felles feiring, slik at totalen ikke blir så verst. Og selv om barna har mye innflytelse, tror hun at foreldrene fremdeles har siste ord i saken.

- Barna bestemmer nok mer nå enn tidligere, men jeg tror fortsatt at det er foreldrene som har det siste ordet og legger premissene for om "utebursdager" er aktuelt, sier Andersen.

Aktive bursdager

1. Leos lekeland:

Prisen er 139-189 per barn med mat og drikke, avhengig av hvor mange barn det blir.

På Leos lekeland får du dekorerte party-rom for barnas private bursdagsfeiringer. Rommene reserveres for en time, etter det kan dere leke så lenge dere vil i lekeland. Leos stiller med egen bursdagsvert. Inkludert i prisen er popcorn, is, saft, og pølse i brød eller pannekaker til alle barn. To voksne får kaffe, og bursdagsbarnet får velge en gave.

2. McDonalds:

Pris for ti barn med Happy Meal: 740 kroner

Dette alternativet er en real klassiker, og har lenge vært et solid alternativ til fest hjemme. Her kan du velge mellom fem ulike temaer etter barnets eget ønske. Prinsessebursdag, sporty bursdag, Happy Meal bursdag, Discoparty eller bamsebursdag. Alle festene inkluderer full oppmerksomhet fra en vert eller vertinne, og gøyale aktiviteter i halvannen time. Bursdagsbarnet får en gave av McDonalds, og alle de andre barna får også med seg en liten ting hjem. Prisen for å feire bursdag i en av McDonalds restauranter er 300 kroner pluss mat og drikke etter eget ønske.

Les også: Tips til barnebursdag 10-13 år

3. Ridebursdag:

Pris for ti barn: 1980 kroner

Blant annet hos Hønefoss og Ringerike Rideklubb kan du arrangere ridebursdag med vennene dine. Alle får en tur på hesten ute eller inne i en stor ridehall, avhengig av været. Senteret sørger for pizza/pølser, is og brus, og kaker kan du ta med etter eget ønske. Ridesenteret står for pynting til bursdagsfest med langbord og gavebord. Bursdagsbarnet får en egen overraskelse fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Pris per person er 198 kroner, og det må være minimum seks barn.

4. Kinobursdag:

Pris for ti barn: 2190 kroner

På Saga og Ringen Kino i Oslo koster det 219 kroner per barn, så den sammenlagte prisen for 10 barn er 2190 kroner. Dette inkluderer barnemeny med drikke, millions rør og bursdagsbillett. På Symra Kino i Oslo koster det 169 kroner per barn - også her er barnemeny med drikke, millions rør og bursdagsbillett inkludert.

5. Cruisebursdag:

Pris for 10 barn: 1750 kroner

I august i fjor lanserte DFDS et nytt konsept: Barnebursdager om bord mens båten ligger til kai, hverdager og helg. DFDS har egne barneunderholdere om bord, som arrangerer konkurranser, limbo, og quiz, alt etter barnas ønsker. Tilbudet gjelder for barn i alderen åtte til tolv år, og kapasiteten er god. DFDS kan arrangere en barnebursdag per dag i tidsrommet 12.00 til 15.00, med inntil tretti barn per bursdag. Prisen per person er 175 kroner (også for voksne), og det inkluderer underholdning, mat, drikke og iskrem til dessert.

Les også: Denne isen lager du enkelt selv

6. Eventyrfabrikken:

Pris for 10 barn: 1890 kroner

Bursdagselskapene på Eventyrfabrikken har blitt svært populære. Hopp i Havet er et opplevelse- og lekeland for barn og voksne. Lekelandet gir deg følelsen av å være på havets bunn. Og her kan du hoppe i havet, ihvertfall i tankene. Her kan du hoppe på store trampoliner blant hai og koraller og sykle på "havets bunn". Passer for barn mellom ett til tolv år og koster 180 kroner per barn. Prisen inkluderer inngangsbillett, meny, leie av bursdagrom og bursdagsvert.

Bursdagsselskapene på Eventyrfabrikken har blitt svært populære. Dette er et opplevelse- og lekeland for barn og voksne. Du kan velge mellom alt fra bronse- til diamantpakker, hvor minsteprisen er 149 kroner per barn, og maksprisen 189 kroner per barn. For diamantpakken blir totalprisen for 10 barn 1890 kroner.

7. Badebursdag:

Pris for 10 barn: 1900 kroner

Skien fritidspark er et sted som arrangerer badebursdag. Det koster 190 kr for mat, drikke, is og inngang til badet. Badet dekker bordet med det dere har valgt fra menyen, og dere kan være i badet så lenge dere måtte ønske innenfor åpningstiden. Prisen inkluderer også en voksen (uten mat), fordi det er satt som et krav fra fritidsparken å ha med en voksen.

PLASK! De aller fleste svømmehaller kan tilby egen bursdagsfeiringer. Moro for både store og små.

PLASK! De aller fleste svømmehaller kan tilby egen bursdagsfeiringer. Moro for både store og små. Foto: Foto: Istockphoto

Les også: Blås opp og stikk hull på invitasjonen

8. Cageball:

Pris for 10 barn i 45 minutter: 1350,-

Her kan barna få utløp for all sin energi gjennom å spille en lengre runde med cageball. Når vinneren er kåret går turen videre inn til et privat eventrom. (Om det er ønskelig kan barna skifte og dusje etter kampen i jente- og guttegarderober.) Cageball Nydalen stiller deretter med pizza (mot ekstra kostnader) og brus. I det samme rommet kan bursdagsbarnet få prøve ut sine fotballferdigheter på Playstation3 på en 300 tommer stor skjerm. EA Sports stiller til enhver tid med det nyeste FIFA- spillet. Det finnes fire kontrollere som gjøre det mulig for fire barn å spille samtidig. Hvis det er ønskelig kan du ha med medbrakt kake, boller og andre godsaker til selskapet.

9. Megazone:

Pris for inntil 20 barn: 2990 kroner

Megazone er en av de mest populære stedene for bursdagsfeiring. Laserspillet er ufarlig og har ingen aldersgrense. Bursdag feires på Megazone fra 6 år og oppover. Laserspill er gøy for alle. De har like mange bursdager for gutter som for jenter. Minstepriser fra 2990 kroner, ikke inkludert pizza, men kan være opp til 20 personer.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag