Det finnes mange apper for barn, og de fleste er både underholdende og lærerike. Her en liste over de leserene på foreldre.no foretrekker.

NRK Super

Med denne appen kan barna se favorritprogrammene direkte eller i reprise når de vil. Dermed er populære programmer som «Rodde & Kikkan», «Drømmehagen» og «Barn ingen adgang» tilgjengelige når som helst. Denne er svært populær blant barna.

Quiz: Hvor streng er du?

Dragon box

Denne norskutviklede matte-appen lærer barna matte på en morsom måte. Med enkle metoder forstår de ligninger selv i tidlig alder. Spillet finnes for alle aldre, helt fra barnehagealder til ungdomsskole. Appen forvandler algebra til et spill.

Lego Duplo

Her er det mange ulike apper, som «trains», «zoo». Dette er flott underholdning og en vanskelighetsgrad som passer bra for barn ned til tre år. Historiene er også lette å følge med på, og barna kan lære ting underveis.

Alt kan ikke handle om barna: Her er de beste mamma-appene!

Night Sky

En app der du kan se på stjernehimmelen sammen med barna og lære om stjerner og planeter, se hvordan stjernebildene ligger og hvor de befinner seg rett over hodene deres.

Min Kino

Min Kino er verdens minste barnekino som er designet slik at selv de minste barna enkelt kan finne og se deres yndlingsfilmer. Her finner du flere enn hundre forskjellige episoder og filmet for barn i alderen 2-8 år.

ABC Phonics

Her kan barna lære alfabetet på en morsom måter. Her er det morsomme animasjoner og interaktive spill der barna kan leke med ord.

Turtle

Et interaktivt spill der barna hjelper skilpadden med å lete etter eggene sine.

Puslespill - bokstavene

Her lærer barna bokstavene ved å lage ulike puslespill. Barna lærer alfabetet, og forbedrer konsentrasjonen.

Zoom

Dette er en lærerik og morsom app, hvor man gjetter hva man ser bilde av, og får et utvalg bokstaver, for så å skrive hva gjenstanden heter. Fra fire år.

Byggmester Bob

Appstore og Playstore har mange filmer om Byggmester Bob, barnas store favoritt.

Tegnene på at du har et særlig sensitivt barn

Lille prinsesse

Dette er spillet for alle barn som liker prinsesser. Her kan de kle på prinsessen som du vil, endre bakgrunner og spille minispill der man vinner mynter. For myntene kan små prinser eller prinsesser kjøpe det de ønsker for prinsessen i spillet.

Elias

Den lille redningsskøyta Elias og vennene hans tilbyr filmer i Goliats kino, musikk og barnesanger på brygga til Krana og lydbøker på øya til Storeblink. Det er også et redningsspill, puslepill og memospill.

Sofie syng og lær

Her kan barna lære kjente barnesanger som Bro, bro brille og Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du? De kan også se en liten tegnefilm og være med på å spille instrumenter til sangene ved å trykke på ulike knapper.

Dipicable me/Grusomme meg

I dette spillet leker barna rundt i en interaktiv verden med de kjente figurene fra filmene. Målet er å samle eksotisk frukt for å lage sylterøy.

Vinnerne i konkurransen om å vinne kinobilletter til den nye filmen om Gubben og katten har blitt kontaktet. Hvem som vant kan du se her. Dersom du har vunnet og ikke har hørt fra oss, sjekk «andre»-innboksen din på Facebook.

Les også:

Quiz: Kan du dette om babyer?

10 ting barna dine aldri vil forstå

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!