Kort sagt:

+ Lukter friskt.


- For høy pH-verdi.

- Inneholder SLS.

- Inneholder mange andre hudirriterende stoffer.

- Parfyme står høyt i innholdsfortegnelsen.

Denne såpen har testens høyeste pH-verdi på 6,5, noe som er testens høyeste, og som tilsier at den ikke bør brukes på barn. Likevel var det denne vi fikk anbefalt i butikken da vi spurte etter dusjsåpe til barn.

- Huff, her var det mye rart, sier Rakeie mens hun studerer innholdsfortegnelsen.

- Den inneholder en rekke hudirriterende stoffer. Mye av innholdet her er det samme som i de andre såpene, bare at det er tilsatt ekstra mye unødvendig her. Denne er den eneste såpen som inneholder Sodium Lauryl Sulfate (SLS) som er veldig hudirriterende.

- I tillegg inneholder den Methylisothiazolinone som Mattilsynet nettopp har uttrykt bekymring for på grunn av mange allergiske reaksjoner. Denne ville jeg ikke ha brukt på barna mine, sier hun.

På flasken står det ”Keep away from children”, noe de butikkansatte på Cubus tydeligvis ikke hadde fått med seg da de anbefalte denne.

Såpen er grei å bruke, men har en tynnere konsistens enn de andre såpene. Den lukter som godteri, men huden virker tørr etter bruk.

Les hele saken

Mildhet: 1

En god dusjsåpe skal ha så lite hudirriterende stoffer som mulig.

Såpen inneholder en rekke stoffer som kan irritere øyne og hud. Blant annet er det høyt innhold av parfyme og SLS - et mer hudirriterende stoff enn SLES.

pH-balanse: 1

Hudens pH ligger på 4,9 – 5,5. Derfor bør såpens pH ligge mellom disse tallene. Det er spesielt viktig at tynn barnehud behandles med riktig pH-verdi slik at huden ikke blir tørr.

Testens høyest pH-verdi på 6,5, noe som ikke anbefales, verken til barn eller voksne.

Ingredienser : 1

Pluss for pleiende tilleggsingredienser, minus for unødvendige tilsetningsstoffer.

Ekspertene finner ingen pleiende ingredienser her, derimot en rekke stoffer som kan irritere huden og virke allergifremkallende.

Rengjørende virkning: 2

Fjerner såpen skitt og smuss uten å etterlate huden tørr?

Ok å bruke, men såpen er veldig tynn og renner lett ut av hendene. Huden føles noe tørr etter bruk.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 79,00

Konklusjon

Ikke til å anbefale, verken for store eller små.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!