- Jeg har alltid tenkt at Lego var et selskap som la sin stolthet i å være en leke for både gutter og jenter. Derfor virket det rart at de ville lage en serie der målgruppen kun var jenter, sier den amerikanske illustratøren Maritsa Patrinos.

Skal du holde barnerommet kjønnsnøytralt, må du nesten konvertere til amish, har forfatter Marta Breen tidligere sagt til Foreldre.no.

Maritsa Patrinos har alltid elsket Lego. Men da hun så en dokumentarfilm der de mannlige Lego-utviklerne snakket om hvordan de hadde jobbet for å nå ut til jenter, ble hun overrasket. Var jenter virkelig så annerledes enn gutter?

- Det hørtes det ut som om de forsøkte å finne ut hvordan man kunne få kontakt med marsboere, sier hun.

Patrinos laget en tegneseriestripe om jenter og Lego som raskt ble en hit på sosiale medier. I den argumenterer hun for at Lego ikke hadde trengt å lage egne byggesett for jenter i det hele tatt – bare tilføye noen flere jentefigurer i de byggesettene de allerede lager.

Les resten av intervjuet med Maritsa Patrinos under tegneseriestripen, eller klikk her.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!