Kort sagt:

+ Tåler en støyt

+ Lite lekkasje

+ Lett å rengjøre


- Vond lukt og sterk ettersmak av plast

- Noe uhygienisk tut

- Litt vanskelig å lukke for de minste

Sagt om Sofia-flasken:

"Gjenkjennelig og salgbar design"

"Den luktet fælt da den var ny. Hjalp ikke med vask, luktet fortsatt fælt. Ettersmaken kom med en gang. Barna vil ikke bruke den, for den lukter og smaker dårlig"

"Fin design, og den tåler å ramle i gulvet"

"Trolig knapp varighet. Erfaringsmessig går den typen plastkork fort i stykker"

Les hele saken

Lekkasje: 4

Hvor tett er flasken i vanlig bruk? Tåler den å ligge opp ned i sekken?

Når tuten først lukkes skikkelig merker ikke testerne noe særlig lekkasje. Men tuten kan være litt vrien. Etter fem timer på hodet kom det kun noen dråper vann ut.

Robusthet: 4

Hvordan reagerer flasken på vanlig slitasje, inkludert fall på bakken/gulvet?

Tuten fikk raskt bitemerker, men ellers tåler den normal bruk. Plasten er relativt hard og gir inntrykk av å tåle en støyt.

Brukervennlighet: 3

I hvilken grad kan flasken håndteres enkelt av et barnehagebarn?

Det er en standard drikkeflaske som er lett å skjønne. Men det blir fort til at man bruker tennene for å åpne tuten, noe som er uhygienisk. Den er lett å klemme på uten å være for myk. Det store problemet er at flere av testerne slet med å lukke den godt nok for å sikre mot lekkasje.

Rengjøring: 4

Hvor lett er det å rengjøre flasken? Et pluss om den kan vaskes i maskin.

Flasken består bare av to deler og kan dermed lett skylles. Ifølge testerne går den også greit i oppvaskmaskinen. Mangelen på beskyttelse rundt selve tuten trekker ned. "Vi hadde med oss denne flasken på kino. Flasken ramlet på gulvet og trillet langs gulvet et par meter. Lite fristende at 6-åringen drikker av den tuten etterpå", påpeker en tester.

Ettersmak: 2

Om flasken avgir plastmak eller på en annen måte preger smaken på drikken.

Flasken har mest ettersmak av alle produktene i testen". Alle testerne påpeker syntetisk ettersmak. "Den lukter og smaker direkte vondt, også etter flere gangers bruk", sier en tester.

Spesifikasjoner

Produsent Trudeau
Pris 79,00

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!