Yoga og meditasjon forbindes med avspenning og evnen til å skape indre ro og sortere tanker og følelser. Det gir kropp og sjel en hvilepause, og alt dette er godt for barna våre.

Vi stiller hele tiden store krav til barna våre. Den verden de omgir seg med er hektisk og uten mange pauser.

Her kan du lese om 30 apper ungene vil digge.

Det er en god ting å få plass til små daglige pauser, hvor man fokuserer på nærvær, ro og stillhet, fordypelse, pust og smidighet. Hjelp barna med å finne roen i en hektisk hverdag.

Her er tre apper som kan hjelpe barna med å finne roen.

1. YOGA BREAKS - RO I KLASSEN (4 år +)

I denne appen finnes det 16 yogaøvelser for barn. Det er den gamle yogaformen Hatha, hvor alle øvelsene er oppkalt etter dyr eller naturelementer. I tillegg til disse 16 individuelle yogastillingene, finnes det 4 «reiser» med en varighet på maks 18 minutter, som henvender seg til barn med forskjellige behov. Det er i «Skogen» til de ekstroverte barna, på «Fjellet» til de introverte, «Elven» er til alle og «Blomsten» er for de barna som har behov å trene nærvær.

Yoga Breaks er flott illustrert med fine animasjoner, som er veldig enkelt og intuitivt å bruke.
Selv om denne er laget til å bruke i undervisning, så kan den fint brukes hjemme på stuegulvet.

2. MusikA (2 år +)

Til magiske toner på forskjellige instrumenter tar Shanti & Shakti med barna på en spennende reise til India. Her kan du bli med på et yogaeventyr der barna kan få lære seg yoga på en virkelig morsom måte. Her får du møte dyrene og naturen som har lært de yoga. Avslutningsvis blir det hvile og å finne roen.

I MusikA kan du både gjøre yoga, lære deg hvordan du kan varme opp kropp og stemmebånd før du skal synge, og lære deg hvordan du kan slappe helt av og lytte til kroppen din.

Appen er veldig enkel og brukervennlig, med fin grafikk og ekte mennesker.

3. MINDFULNESS FOR BØRN (5 år +)

Dette er en danskprodusert meditasjonsapp for barn, og som voksne også fint kan bruke.
Målet med Mindfulness handler kort om å være åpen og nysgjerrig, om å kunne romme de tanker og følelser man har, både de negative og de positive og ikke søke mot et nytt sted. Det krever øvelse å kunne være tilstede i nuet og kunne romme følelsene sine, så øv med barnet ditt, men kun når det har lyst.

Appen inneholder 3 guidede meditasjons-reiser for barn med en varighet mellom 3-12 minutter. Den har en behagelig fortellerstemme, og en lydfil med bølgeskvulp fra Bornholm. Rent grafisk så er ikke appen særlig pen, men den fungerer til den skal brukes til og kan varmt anbefales.

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!