Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Nå bugner skauen over av modne bær, i hvertfall de fleste plasser i landet.

Om bærene ikke er helt modne ennå der du bor, er de nok bare et par uker unna.

Å ta med barna til skogs for å plukke bær har mange gode fordeler.

Det er gratis, det er god trim, godt for ganen og ikke minst skaper det gode barndomsminner.

I tillegg gir blåbærspisingen barna mange viktige næringsstoffer, og det er jo ikke alltid like lett å få dem til å spise det som er sunt.

Nå som blåbærsesongen står for tur, gir vi deg oppskriften på en supergod blåbærpai du kan lage sammen med barna.

Ingredienser:

400 gram blåbær

200 gram godt smør delt i terninger

2 dl sukker

3 dl hvetemel

5 dl  små havregryn

1 ts bakepulver

Slik gjør dere det:

La barna blande sammen sukker, smør, havregryn, bakepulver og mel til en smuldredeig.

Bruk hendene til å kna deigen sammen. Når deigen har fått en god konsistens smuldres halve deigen i bunnen av en godt smurt ildfast from eller en kakeform.

Fyll deretter på med blåbærene.

Stø på litt sukker og  legg resten av deigen over blåbærene.

Stekes i varmluft på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppen har fått en gyllen og fin farge. 

Avkjøl den på en rist  før den serveres.

Skjær den opp i ønskede stykker.

Tur med barna

KJEMPEGODT: På noen få strakser lages denne gode paien sammen med barna. © Per Olav Sølvberg

Les hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!