Har du barn som misliker at du tar tempen på dem i armhulen, i øret, under tungen eller rektalt? Da er dette nyheten for deg.

Måler infrarød stråling

Med Thermoflash kan du måle kroppstemperaturen til barn uten berøring. Du kan naturligvis ta tempen på deg selv og andre voksne også.

Slik gjør du: Hold apparatet fem centimeter fra tinningen, hvor kroppstemeperaturen stiger raskest. Trykk på knappen og les av temperaturen.

Apparatet registrerer infrarøde stråler fra kroppen, og temparaturen leses av umiddelbart.

Les også: Test av febertermometere

Mindre smitte, ingen rengjøring

- Det fine med et slikt apparat er at du kan gjøre dette raskt og greit mens barna sover uten at de merker det. Apparatet må heller ikke å rengjøres, og kan derfor brukes av flere uten at man overfører smitte, sier importør Espen Klareng hos Ridaian AS.

- Blir det like bra resultat som å måle temperatur rektalt?

- Ja. Dette apparatet legger automatisk til de 0,8 gradene som gjør at målingen blir lik den man ville fått om man målte rektalt, sier Espen Klaren.

Dette gjør du når barnet har feber

Barn og feber

FEBERMÅLER: Vi sier at et barn har feber når kroppstemperaturen overstiger 38 grader. Men dette er individuelt når barn blir påvirket av temperaturstigninger. © FOTO. Produsenten

Fordi dette produktet er nytt på markedet og ikke tatt i bruk ved norske sykehus, har det ikke vært mulig for Foreldre & Barn å innhente en faglig vurdering av produktet.

Kan også måle vanntemperatur

Apparatet skal også kunne brukes til å ta overflatetemperatur på tåteflasker, babygrøt og badevann.

Thermoflash selges på de største apotekene i Norge og koster kr 598. Kan også bestilles på nettet.

Dette kan du gjøre når barn har feber:

Her er feber-rådene fra Barnehelseguiden:

  • Gi barnet rikelig med drikke, fordi feber kan føre til uttørring.
  • Unngå overoppheting ved å kle av barnet, fjern varm dyne og senk romtemperaturen.
  • Et barn som har feber, men likevel god allmenntilstand, kan bestemme aktivitetsnivået selv. Sengeleie er kun nødvendig hvis barnet foretrekker det.
  • Følg med på hvordan temperatur og allmenntilstand utvikler seg. Nøl ikke med å kontakte lege dersom allmenntilstanden er dårlig eller ved forverring i sykdomsbildet.
  • Sjekk regelmessig om barnet har nakkestivhet eller hudblødninger.
  • Febernedsettende medisin kan gis dersom barnet har smerter, er svært slapt eller drikker lite.
  • * De vanligste febernedsettende medisiner til barn er ulike paracetamol-preparater, som kan gis som mikstur, tabletter eller stikkpiller.
  • Barn som har hatt feberkramper tidligere, barn med epilepsi eller kjent hjertesykdom bør få febernedsettende medisin når temperaturen er over 38.5 grader Celsius.
Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!