Sliter du med å gi barnet tran uten å søle?

Får du ikke lov til å klippe minstens negler?

Drømmer du om et badekar til babyen, men mangler plass?

I dag finnes det løsninger på de fleste utfordringer, noen bedre enn andre. Foreldre & Barn har samlet 10 produkter du ikke visste du trengte til de små, og fått tobarnsmamma Kristin Skeie Hagen (35) til å vurdere bruksverdien.

Dumme kjøp

Kristin er mamma til Julie (1) og Kristian (3 ½).

- Nå kjøper jeg bare det jeg har absolutt bruk for, og lar meg ikke forføre av markedsføring. Det er lettere å "forkjøpe" seg når man er førstegangsmamma, mener Kristin, som er fra Greverud i Oppegård.

- Vi mødre er nok en gruppe som gjør mange dumme kjøp. Men jeg tror vi tenker litt mer praktisk når vi får nummer to. Mange av de tingene jeg kjøpte til Kristian, virker i ettertid veldig unødvendige.

lure babyprodukter kristin skeie hagen med julie=

TOBARNSMAMMA: - Jeg er mer tilbakeholden med å shoppe til Julie enn hva jeg var som førstegangsmamma, sier Kristin Skeie Hagen. © Gunn G. Elton

Bare måtte ha det

Heller ikke Janecke Gransæther er like ivrig på shoppingfronten etter at hun fikk nummer to. Praktiske hensyn kommer først. Men ett produkt måtte hun bare ha.

- Jeg lette i flere dager på Google for å finne det perfekte produktet. Jeg fikk aldri klippet neglene på døtrene mine. De sto aldri lenge nok i ro. Og jeg var livredd for å klippe dem i fingrene, forteller hun.

Janecke tenkte det måtte finnes en eller annen mor i verden som hadde tenkt ut et lurt produkt - og til slutt fant hun det. I USA.

- En negleklipper med en liten lommelykt som gjør at jeg kan klippe barnas negler etter at de har sovnet, sier Janecke, og demonstrerer Baby Light & Clip.

- For meg var denne klipperen så genial at jeg spurte om å få selge den i Norge, sier Janecke.

Baby Light & Clip er blant de 10 mer eller mindre tilfeldig utvalgte produktene Kristin Skeie Hagen har vurdert for Foreldre & Barn:

1. BabyDan Angel

Ingeniør Geir Jarle Jensen fra firmaet G9 Design er prisbelønt for Angel, som er babykrybbe, vippestol og stol i ett og samme produkt.

BabyDan Angel er en designmessig lekkerbisken som letter spise-sitte-sovesituasjonen for barnet fra det er nyfødt og helt opp til skolealder - fordi formen kan forandres etter hvert som barnet vokser til. Understellet er hele tiden det samme.

Angel finnes i hvitt og sølv og koster fra 3500 kroner, langt mer enkelte andre steder.

Kristins vurdering: Genial, nydelig og praktisk. Likevel er 3500 kroner for mye, synes jeg. Vippestolen og senga kan jo ikke brukes i mer enn noen måneder. Men stolen er super!

=

BabyDan Angel © Produktbilde

SitBag Baby og SitBag Toddler SitBag er et dansk produkt som skal holde babyen lun og varm fortrinnsvis i bilsetet. Den er laget slik at du fint kan tre sikkerhetsselene over barnet, selv med teppet godt tullet rundt den lille. Den er av myk fleece og finnes i en variant for baby opp til halvannet år, og en for barn 1-3 år. Den kan benyttes i vogn, seng og på sykkeltilhenger. Den er konstruert med tanke på sikkerhet, slik at teppet åpner seg ved en eventuell kollisjon og hindrer dermed at barnet får skader i hals. Det er ingen snorer eller hekter som gjør det vanskelig å få babyen hurtig ut av bilen. Sitbag Baby koster 399 dkr Sitbag Toddler koster 499 dkr www.sitbag.dk=

SitBag Baby © Produktbilde

2. SitBag Baby og SitBag Toddler

SitBag er et dansk produkt som skal holde babyen lun og varm, fortrinnsvis i bilsetet. Den er laget slik at du fint kan tre sikkerhetsselene over barnet, selv med teppet godt tullet rundt den lille. SitBag er av myk fleece og finnes i en variant for baby opptil halvannet år, og en for barn 1-3 år. Den kan benyttes i vogn, seng og på sykkeltilhenger.

Produktet er konstruert med tanke på sikkerhet, slik at teppet åpner seg ved en eventuell kollisjon og hindrer skader på barnets hals. Det er ingen snorer eller hekter som kan gjøre det vanskelig å få babyen hurtig ut av bilen.

Sitbag Baby koster 400 dkr, Sitbag Toddler koster 500 dkr.

Kristins vurdering: For meg virker dette mer et skapt behov. Jeg ville nøyd meg med å legge et vanlig teppe over barnet.

Bebe au Lait Ammesjal Ammesjalet i 100 prosent bomull er blitt et populært plagg for nybakte mødre. Det gjør at du kan amme hvor som helst på en diskret måte. Det beste er derimot at du også kan amme mens babyen får ro rundt seg. Utformingen gjør det mulig for mor og barn å ha øyekontakt hele tiden. Produktet er naturlig nok blitt en stor hit i USA hvor offentlig amming ikke er like vanlig som i Norge. Men norske forhandlere forteller at produktet er etterspurt også her hjemme. Ammesjalet koster 399 kroner eksl. frakt.=

Bebe au Lait ammesjal © Produktbilde

3. Bebe au Lait ammesjal

Dette ammesjalet i 100 prosent bomull er blitt et populært plagg for nybakte mødre. Det gjør det mulig for mor å amme hvor som helst på en diskret måte - mens babyen får ro rundt seg. Utformingen gjør det mulig å ha øyekontakt hele tiden. Produktet er blitt en stor hit i USA, hvor offentlig amming ikke er like vanlig som i Norge. Men også her i landet er produktet blitt etterspurt.

Pris: kr 400 (pluss frakt).

Kristins vurdering: Et slikt sjal skulle jeg gjerne hatt. Det er fint på flere måter: For å skåne andre, for å skjerme en mamma som kanskje har litt komplekser, eller rett og slett for å skjerme barnet fra mange inntrykk.

Kari Mathilde Hestad

Slik ammer du riktig

Er du i ammetåka? Er brystvortene såre? Her får du tipsene du trenger.

Det kan være vanskelig å vite hva den kjøpesterke mammagruppa egentlig ønsker seg. Da Morsmelka.no valgte å importere det såkalte ammeforkleet for to år siden, var butikkeier Crystal Evjen skeptisk.

- Jeg trodde norske kvinner var så frimodige at de ikke kom til å kjøpe forkleet. Men vi tok det inn, og i dag er det vårt mest solgte produkt, sier hun.

SnoozeShade Dette er et mer heldekkende alternativ til Sunshade, som mørklegger vognen og hjelper barn å sove. SnoozeShade har god ventilering og er produsert i et mykt, mørkt pustende stoff, har innebygget UPF50+ solfilter og glidelås foran som lar sjekke babyen når som helst. Selges hos Lilleprinsen og Barneland for 299 kroner.=

SnoozeShade © Produktbilde

4. Sunshade fra Aussi Finest

Solskjerm til vogn og bilstol som lover solbeskyttelse for barnet på faktor 50. Det betyr at den skjermer barnet for 98 prosent av de farlige strålene fra solen.

Skjermen er fleksibel, lett å justere og tilpasse, og den tar liten plass når den ikke er I bruk.

Pris: kr 350.

5. SnoozeShade

Dette er et mer heldekkende alternativ til Sunshade, som mørklegger vogna og hjelper barn å sove.

SnoozeShade har god ventilering og er produsert i et mykt, mørkt, pustende stoff, har innebygget UPF50+ solfilter og glidelås foran som lar deg sjekke babyen når som helst.

Pris: kr 300.

Kristins vurdering av Sunshade og SnoozeShade: Jeg liker best Sunshade. Slike solskygger er helt geniale og uunværlige for oss. Jeg er ikke like begeistret for den varianten som dekker hele vogna. Det gir en utrygghetsfølelse at den er helt tett, selv om det heter seg at barnet får puste under solskjermen. Dessuten ser du ikke barnet ditt når det er heldekket.

lure babyprodukter nettsak april 2012 stokke + badekar gunn gravdal elton=

Stokke PramPack © Produktbilde

6. Stokke PramPack

Stokke PramPack transportbag passer til alt fra store duovogner til små trehjulinger og er enkel å bruke. Bagens vegger er forsterket med spiler som stiver opp og gir beskyttelse av vognen. Spilene i PramPack gjør at bagen fungerer som en kasse når den er strammet rundt vognen.

Baggen har håndtak foran og hjul bak som gjør at man kan bruke den som en trillebag. Når PramPack ikke er i bruk, kan den rulles sammen og bli på størrelse med et liggeunderlag.

Pris: kr 1400.

Kristins vurdering: Du skal ha en ganske dyr vogn for at en PramPack lønner seg. For noen er den helt sikkert perfekt på reiser, men personlig ville jeg heller ha kjøpt en billig vogn på det stedet jeg drar til, fremfor å bruke 1500 kroner på å pakke inn en vogn til å ta med.

Baby Light og Clip Liten negleklipper med et batteridrevet lys som lyser opp fingertuppen og neglen, slik at du trygt og enkelt kan klippe mens barnet sover. Den har en beholder som både samler neglerester og ligger godt og stødig i hånden. Pris: 159,- www.silmi.no=

Baby Light & Clip © Produktbilde

7. Baby Light & Clip

Liten negleklipper med et batteridrevet lys som lyser opp fingertuppen og neglen, slik at du trygt og enkelt kan klippe barnets negler mens det sover. Baby Light & Clip har en beholder som både samler neglerester og ligger godt og stødig i hånden.

Pris: 160,-

Kristins vurdering: Fin sak å bruke dersom du sliter med å klippe neglene til barna dine når de er våkne. En kul barselspresang som ikke koster altfor mye.

lure babyprodukter nettsak april 2012 stokke + badekar gunn gravdal elton=

Alexander den lille fryder seg i FlexiBath. © Privat foto

8. FlexiBath sammenleggbart badekar

FlexiBath er et praktisk, brukervennlig, sammenleggbart badekar - produsert i både myk og hard plast. Tester viser at du kan åpne og folde det sammen 3000 ganger før det viser tegn til slitasje.

Pris: Ca kr 400.

- FlexiBath var genialt for oss da vi bodde i liten leilighet og Alexander (se bildet) trengte å bade, sier pappa Fredrik Sponheim.

Kristins vurdering: En smart løsning for dem som bor i liten leilighet med trangt bad.

earplanes lure produkter nettsak april 2012=

Earplanes © Produktbilde

9. Earplanes

EarPlanes ørepropper gjør flyturen til en bedre opplevelse for de barna - og de voksne - som får vondt i ørene når flyet tar av og lander. Et keramisk filter utligner trykkforskjellen over lengre tid og gjør den ubehagelige belastningen på indre øre langt mindre. EarPlanes Small kan benyttes av barn fra 1 år.

Pris: kr 80.

Kristins vurdering: Disse er helt nødvendige å ha med på flyreiser for barn - og gjerne voksne - som får vondt i ørene når fly letter og lander.

easytran nettsak om lure produkter april 2012=

EasyTran © Produktbilde

10. EasyTran

Alle foreldre får beskjed på helsestasjonen om å gi tran til barna sine, men det kan være lettere sagt enn gjort. EasyTran skiller seg fra vanlige plastsprøyter blant annet ved at den går ned i flasken, slik at man slipper å helle væsken over i noe annet først. Den gir en myk stråle som barnet rekker å svelge, og kan i tillegg brukes til flytende medisiner. EasyTran kan brukes fra barnet er fire uker gammelt og skal ha sin første trandose, og fram til det er stort nok til å ta tran med skje.

Pris: kr 80.

Kristins vurdering: Jeg ødela alle klærne mine da jeg forsøkte å få tran i datteren min. Hun gulpet det opp igjen. Derfor kan mange foreldre se et behov for dette produktet.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

Les også:

Disse lekene vil barna ha denne våren

Dette får gravide dilla på i svangerskapet

- Bruk gjerne Paracet, men hold deg unna Ibux

Solkremtest: Disse er best

Stygge barn selger best

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!