Har du sett på maken til fortryllende babybilder?

Fotografiene av lille Maddie, som spiller på kjente scener og motiver fra eventyr som Alice i Eventyrland, Rødhette, Tornerose og Snehvit, ble tatt av den amerikanske fotografen Wendi Riggins i Iowa, USA.

Eventyrfrelst mamma

Maddies mamma, firebarnsmoren Nicole Lepper, innrømmer at hun er over gjennomsnittet glad i eventyr.

Det var hun som kjøpte inn kostymer og rekvisitter og fikk fotografen til å ta bilder av babyen forkledd i vakre kostymer, inspirert av morens yndlingseventyr.

Krevde mye planlegging

Bildene ble tatt da Maddie var rundt ni måneder gammel.

Foreldre & Barn har kjøpt de norske rettighetene til nettpublisering av bildene fra Bulls Press.

RØDHETTE OG ULVEN

RØDHETTE OG ULVEN: Maddie i møte med ulven, en kjent scene fra Lille Rødhette. © Foto_ Wendi Riggens Photography/Bulls Press

PETER PAN

PETER PAN: Baby Maddie i en scene fra Peter Pan. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

- Nicole og hele familien hennes elsker eventyr. Det var denne interessen som gav henne ideen til babyeventyrene. Mammaen planla og handlet inn perfekte kostymer og tilbehør. Vi snakket sammen flere ganger i uken, diskuterte ideer, plukket ut rekvisitter og vred hjernene våre for å gjøre hvert enkelt fotoshoot fullkomment, forteller Riggins.

I godt humør

Fotografen forteller at hun måtte tenke ut hvordan hun skulle få tatt bildene og samtidig bevare humøret til den ni måneder gamle hovedpersonen, vel vitende om at babyer flest ikke har tålmodighet til timelange fotosessions.

- Vi planla fotografering av seks eventyr. Jeg visste at vi ikke kunne somle, og at det å rigge til og ta ned utstyr ville ta lengst tid, sier hun.

- Vi jobbet raskt, og trengte bare noen få virkelig gode bilder av hvert sett. Med én gang jeg var overbevist om at jeg hadde det perfekte bildet, gikk vi videre til neste sett.

Ti minutter på hver eventyr

Ifølge Wendi Riggins brukte de kun brukte ti minutter på å fotografere hvert enkelt eventyr, og så fikk Maddie krabbe rundt og leke mens de rigget om til neste scene, slik at hun ikke ble lei.

- Maddies favoritter var Snehvit og Alice i Eventyrland. Hun elsket eplet og småkakene. Da vi kom til Askepott begynte hun å sutre, men så fikk hun øye på såpeboblene. De fikk henne straks i bedre humør.

LILLE ASKEPOTT

LILLE ASKEPOTT: Maddie i en scene fra det kjente eventyret Askepott. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

ALICE I EVENTYRLAND

ALICE I TE-SELSKAP: Maddie smaker på småkakene i denne kjente scenen fra Alice i Eventyrland. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

ALICE I EVENTYRLAND

LITEN KAKESPISER: De fargerike småkakene gjorde Alice i Eventyrland til Maddies favoritt-fotoshoot. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

BABY SNEHVIT

BABY-SNEHVIT: Maddie som Snehvit, sammen med de «fatale» eplene. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

Eventyrmamma

GLAD I EVENTYR: Maddies mamma Nicole ville gjerne ha noen helt spesielle bilder av sitt fjerde barn. © Foto: Bulls Press

Fått masse oppmerksomhet

Ifølge fotografen var Maddie den «perfekte babyen» for oppdraget, og hennes mamma Nicole hadde de perfekte visjonene.

- Sammen klarte vi å skape noe helt unikt som både mor og datter vil sette pris på.

Da bildene ble lagt ut på fotografens blogg, ble de svært populære.

- Å publisere bildene på nettet har vært utrolig. Jeg har fått så mange e-poster og masse skryt, sier fotografen.

Les også:

Lei en fotograf til fødselen

Babyfotografering: Når jeg blir stor, vil jeg bli...

Se de nydelige nyfødtbildene

Se kjendisenes private babybilder

EVENTYRBABY

SOVENDE TORNEROSE: «Og så levde de lykkelig alle sine dager...» Lille Maddie er ved eventyrets slutt. © Foto: Wendi Riggens Photography/Bulls Press

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!