Kort sagt:

+ Kamera

+ God lyd


- Dårlig rekkevidde

- Batteriene må lades ofte

- Avhengig av stikkontakt

- Forstyrres av trådløsnett

- Dette er absolutt ikke en babycall å stole på dersom man ønsker å tilbringe kveldene hos naboen.

Slik omtales rekkevidden i en av testene.  Avent SCD 600 klarte å sende video fra 2. til 1. etasje, men ikke stort mer enn det. Den lengste rekkevidden som ble målt, var 40 meter, mens oppgitt rekkevidde på pakken er 150 meter.

Avent SCD Video skårer dårlig på en del av det som er viktigst med en babycall. Video har sine fordeler i seg selv, men svak batteritid og dårlig rekkevidde trekker ned, og også selve kameraet får variable tilbakemeldinger.

- Greit å se barnet

Kameraet er en utrolig grei funksjon som veier opp for det om man har spesielle behov for å se barnet, som ved kroniske sykdommer og lignende.

Men selve kameraet er ikke av imponerende kvalitet. Det er dels dårlig bildekvalitet og ikke mulig å justere sensitivitet. Det er vanskelig å justere kameraet riktig og du må ha stikkkontakt i nærheten.

En tung del (trafo) nær kameraet gjør det vanskelig å få kameraet til å ha ønsket vinkel. Flere testere har også registrert inteferens med wifi-bruk, både på mobil og pc.

Avent SCD Video får totalscore 3,7 i og dermed terningkast 4 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Les hele saken

Rekkevidde: 2

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

Svak rekkevidde i alle testene. Målt til maks, 40 meter, mot oppgitt 150 meter. Mye brudd og utfall, også innendørs.

Batterilevetid: 3

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Må lades oftere, men det skyldes video, som krever mer batteri. Holdt oppgitt tid, som er maks 8 timer.

Lydkvalitet: 5

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

Stort sett god lyd. Skurring ved litt avstander utendørs.

Interferens: 4

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Tåler lite wifi-bruk før den ramler ut. Men kobler inn umiddelbart ved barnelyder og skiller godt ut annen lyd.

Design og brukervennlighet: 4

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

Lett å forstå og lett å bruke. Litt upraktisk størrelse på grunn av kameraet. Men lite brukervennlig sender, for den må stå i nærheten av en stikkkontakt.

Spesielle egenskaper: 3

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Avent SCD 600 er eneste testprodukt med video. Men det er ikke mulig å justere sensitivitet, og vanskelig å justere kameraet riktig. Pluss for belteklips som også er stativ. Ikke det beste valget med mindre man absolutt må ha video.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 1 999,00

Konklusjon

Video-modellen fra Philips er spennende fordi den har kamera, men rekkevidden er for dårlig.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!