Vår idé er at klærne skal være morsomme. Tanken er at du ikke må miste selvironien og humoren selv om du får barn.

verdens første lusekoftebody

STRIKKEBODY: Bodiene er inspirert av Mariusgenseren og er i bomull. © FOTO: Produktfoto

De var lei av lyseblå og rosa babyklær og ville kle barna i klær med humor. Slik ble firmaet Ugly Children's Clothing til - med bodyer med frekke sitater som "My real dad is in prison", "No More MR. Nice Guy" og I make shit happend" til. Nå selges de humoristiske barneklærne i over 150 butikker i hele Europa. Siste nytt er lusekoftebody.

Opprør

- Vår idé er at klærne skal være morsomme. Tanken er at du ikke må miste selvironien og humoren selv om du får barn. Det er mamma som bestemmer hva barnet skal ha på seg, og vi oppfordrer til opprør, sier Aleksander Herresthal. Sammen med André Jåtog og Eivind Platou lager han de alternative babyklærne. Klærne selges i svarte, små designerdressposer.

De selges ikke i vanlige barnebutikker, men herrebutikker, designbutikker og gavebutikker.

LES OGSÅ: Her finner du økologiske, miljøvennlige og rettferdige klær til barn og baby.

Litt frekkere

Det er flest menn som kjøper de utradisjonelle bodiene.

Også en del jenter synes det er kult. De kjenner seg ikke igjen i den tradisjonelle mammarollen

Ugly children's clothing

SOM FAR SÅ SØNN: Alle bodyene fra Ugly children's clothing kommer i en designerdresspose. © FOTO: Produktfoto

Ugly children's clothing

MENNENE BAK: Grafisk designer Eivind Platou, siviløkonomi André Jåtog og regissør Aleksander Herresthal begynte å selge egne, tøffe, humoristiske barneklær da de bare fant lyseblå og rosa i butikkene.

- Men også en del jenter synes det er kult. De kjenner seg ikke igjen i den tradisjonelle mammarollen, og ønsker å gå for noe litt frekkere, forteller Aleksander Herresthal.

Han forteller at det generelt er få menn som kjøper barneklær.

- 90 prosent av menneskene i barnebutikkene er kvinner og 99 prosent av dem som lager barneklær er kvinner. De fleste babyklær er i rosa og lyseblå, og det ville vi gjøre noe med, forteller Aleksander Herresthal.

LES OGSÅ: Nettshopping til barn.

Verdens første lusekoftebody

De har også lansert verdens første lusekoftebody. Inspirert av norske tradisjonelle strikkemønstre har guttene designet babybodier i Mariusmønstre og selbumønster. De selges både i Norge, Sverige, Danmark, Irland, England, Island og i Japan. Neste år kommer også Mariusgensrene i alternative farger som lilla, rosa, grønt og brunt.

- Ingen av oss har noen formell strikkekompetanse, men vi bruker eksperter til å lage prototypene, forteller Alexsander Herresthal. André Jåtog er siviløkonom og tidligere daglig leder i Stig og Stein.

Aleksander Herresthal er regissør og har satt opp en rekke humorforestillinger og TV-programmer.

Eivind Platou er grafisk designer i Fruitcake. Aleksander Herresthal sier lusekoftebodiene appellerer mer til kvinner. De selges i turistbutikker og Husflidsbutikker i Norge.

Lusekoftebodyene er i bomull, men tykkere enn vanlige bodyer fordi de er strikket.

LES OGSÅ: Victoria Beckham og Katie Holmes designer barneklær.

Tre menn og en baby

Firmaet Ugly Children's Clothing startet med t re menn og en baby.

Da André Jåtog ble pappa for første gang, ville Aleksander Herresthal gi den nybakte pappaen en morsom og frekk gave. Alt han fant var klær i rosa og lyseblått.

Jeg fikk laget en body med teksten "Verdens sterkeste mann", og plutselig ringte flere fedre og ville ha en slik body, forteller Heesthal. Slik ble firmaet unnfanget.

Verdens første lusekoftebody

REAL NORWEGIAN: Verdens første lusekoftebodier er populære også i Sverige, Finland, Irland og Japan. © FOTO: Produktfoto

Les hele saken