- Tøybleier er billig, det er bra for barnet, lommeboken og miljøet... Bleiene puster godt istedenfor de klamme, ekle engangsbleiene. Er det noen grunn (bortsett fra latskap) til at dere bruker engangsbleier? Tøybleiene vaskes tross alt i vaskemaskin... så hva er problemet? skriver en bruker i forumet på Barnimagen.

Innlegget provoserer.

Avføring i vaskemaskinen

- Synes det er enkelt og greit med engangsbleier ... vil ikke ha bæsj hele tiden i vaskemaskinen min. I tillegg vasker jeg nok som det er, mener en annen.

- Koster faktisk penger å kjøre i gang vaskemaskinen også.

Pampers og Libero dominerer markedet av engangsbleier, men taper stort i priskonkurransen.

Engasjerte bleieskiftsarbeidere

- Vi merker en enorm økning i salget av tøybleier. Det er blitt en trend, sier Tina Høgevold, daglig leder i Bleieboden.no

Hun er ikke overrasket over at det kan bli debatt om hvorvidt tøybeleier eller engangsbleier er best for barn.

Billig engangsbleie best i test

- Dette engasjerer veldig. Folk som bruker engangsbleier ser på tøybleiebrukere som noen litt rare og alternative miljøaktivister, sier Høgevold.

- Foreldre som bruker tøybleier vil gjerne ta avstand fra dette bildet og vise at det faktisk fungerer i hverdagen.

Miljøvennlige bleier?

Det strides også om hvor miljøvennlig tøybleier er.

- Vasker du bleiene på 90 grader og putter dem i tørketrommelen, går miljøvinninga opp i spinninga. Men folk bruker ikke bare tøybleier ut fra miljøhensyn. Både pris og komfort for barnet spiller inn, mener Tina Høgevold.

Delta i debatten

Kommer bra ut i test

I forrige uke testet Foreldre & Barn sju engansbleier og én tøybleie.

Brukerpanelet ble positivt overrasket over tøybleien. Tøybleienen som ble testet, kom fra Bleieboden.

- Vi er fornøyde med resultatet, men mener det burde vært testet flere tøybleier fordi det er så mange ulike produkter, sier Tina Høgevold.

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no