Test av pulk

Norpulken Komfort Kombi

Stor kombinert barne-og transportpulk som har størst plass.

BEST PLASS: Norpulken Komfort Kombi er  en stor kombinert barne- og transportpulk som har størst plass.

BEST PLASS: Norpulken Komfort Kombi er en stor kombinert barne- og transportpulk som har størst plass. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid og meget god plass

+ Generelt stabil og sikker

+ God rygg med gode seler

+ Leveres med ombygningssett til transportpulk

- Litt stor, tung og romstor med tanke på transport

- Mangler noen praktiske løsninger som de andre modellene har

- Vanskelig å få stormtrekket til å dekke helt

- Borrelås til feste av overtrekk falt av

- Unektelig litt kjedelig design/utseende sammenlignet med de tre andre pulkene

Produsent: Telemark Lys AS , telefon 35 06 79 00.

Pris: 7900 kroner.

Vekt: 14,5 kilo.

Ytre mål pulk: Lengde 146 x bredde 58 x høyde 24 centimeter (med skjermen nedfelt).

Vannsøyle overtrekk: 600 millimeter.

Annet: Leveres med drag, sele, rygg, stormtrekk og skjerm. Ombyggingssett til varepulk og transport-/oppbevaringstrekk og følger med.

Kommentar

Dette er den største pulken fra Norpulken og den største i testen. Det som er litt spesielt med denne er at det følger med et ombyggingssett slik at en kan bygge om barnepulken til en ren transportpulk. Dette er smart med tanke på for eksempel gjenbruk når barna er blitt såpass store at de ikke trenger barnepulken.

Montering

Pulken kommer ferdig monter fra fabrikk. Ombygging fra barnepulk til varepulk, eller motsatt, tar litt tid, men er ikke noe problem.

Spesifikasjoner

Produsent Telemark Lys AS
Pris 7900

Konklusjon

Utforming og bruk

Selv om dette er en stor pulk gjør den lave høyden på 24 centimeter er det mulig å få den ned i skibokser med god størrelse. Samtidig vil nok flere oppleve at de kan få problemer med å få plass til den i bagasjerommet på bilen.

Dette er en stor pulk som gir god plass til både barn og ekstra bagasje. Samtidig blir den selvfølgelig noe tung og romstor sammenlignet med de andre. God fempunkts sele på setet og enkel og god justering av vinkelen på setet.

Det følger med en isolasjonsmatte med cirka 1,5 centimeter tykkelse. Skjermen er noe sotet og beskytter mot sollys, men produsenten oppfordrer til bruk av solbriller i tillegg.

Pulken har også egen line for å feste mellom pulken og trekkselen som en egen sikring om selve draget skulle løsne/ryke. Det er også med en god slepeline. Trekket har en kant av fleece rundt barnet. Behagelig for barnet om trekket skulle komme i kontakt med f. eks ansiktet, men vi hadde også noen episoder hvor det festet seg snø og is til dette når vi ikke var påpasselig med stormtrekket under pauser med nedbør.

Vår testmodell av kombipulken hadde ikke dette nye draget. Dette må deles ved at en tar av det fremre staget på begge sider. Enkel operasjon og det er bare å legge stagene ned i pulken under for eksempel transport. Om en vil ta av fremre del av draget trenger en skrujern, dette kan svinges rundt og legges under/over pulken. Dette bygger et par centimeter om draget svinges under pulken.

Skjermen kan legges helt ned uten å demonteres under transport, men den kan ikke vinkles i flere posisjoner slik som på Fjellpulken sine modeller. Dette gjør at sitteplassen til barnet blir veldig åpen og utsatt for vind, sol og nedbør uten stormtrekket.

Med stormtrekket blir pulken tett, men trekket dekker ikke like godt som på den nye Telemark. Det får noen åpninger nede på sidene ved skjermen. Vi opplevde også at en av borrelåsene som fester trekket til skjermen løsnet etter kort tid. Dette trekket har ikke de samme vinduene på siden som Telemark fra samme leverandør, men dette ble ikke opplevd som det helt store savnet. Også dette stormtrekket får noen negative kommentarer fra testerne på at det burde vært litt enklere/kjappere å montere/demontere. En merker dette spesielt om en ønsker å være forsiktig med å åpne for å sjekke barn som for eksempel sover. Skjermen fungerer som veltebøyle.

Selve skroget er bra avrundet og det har en bred front som oppleves å gi god stabilitet både på hardt underlag og i løs snø. Trekkselen virker solid og oppleves behagelig i bruk.

Oppleves solid og den ekstra vekten som størrelsen gir oppfattes ikke spesielt fremtredende under bruk. De fleste fremhever den gode plass som et stort pluss.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning