Test av pulk

Norpulken Telemark barnepulk

En pulk med nytt design og flere nye løsninger.Mye for pengene.

MYE FOR PENGENE: Norpulken Telemark barnepulk er en pulk med nytt design og flere nye løsninger. Her får du mye for pengene.

MYE FOR PENGENE: Norpulken Telemark barnepulk er en pulk med nytt design og flere nye løsninger. Her får du mye for pengene. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Oppleves generelt solid og sikker

+ Lett å håndtere og plasseringsvennlig i for eksempel bil

+ God rygg med gode seler

- Vinduene på stormtrekket på vår testmodell tålte ikke kulde

- Noen løsninger og detaljer kan bli bedre

- Stivt drag gir større sjanse for velt av pulk om den som trekker faller

- Lite beskyttet mot sollys i stormtrekket

SPREKKER: De såkalte vinduene ikke tåler kulde. De blir sprø som flatbrød og sprekker i stykker. Produsenten lover at dette skal rettes opp og dette selvfølgelig er en feil en kan reklamere på om en skulle oppleve dette.

SPREKKER: De såkalte vinduene ikke tåler kulde. De blir sprø som flatbrød og sprekker i stykker. Produsenten lover at dette skal rettes opp og dette selvfølgelig er en feil en kan reklamere på om en skulle oppleve dette. Foto: Foto: John Arne Tungen

Produsent: Telemark Lys AS , telefon 35 06 79 00.

Pris: 4100 kroner.

Vekt: 10 kilo.

Ytre mål pulk: Lengde 126 x bredde 49 x høyde 22 centimeter (med skjermen demontert).

Vannsøyle overtrekk: 600 millimeter.

Annet: Leveres med drag, sele, rygg og skjerm. Stormtrekk kjøpes separat til 499 kroner. Transport-/oppbevaringstrekk 399 kroner.

Kommentar

Dette er den minste barnepulken fra Norpulken. Pulken har fått et bra løft med tanke på design i forhold til den forrige modellen. Draget er også nytt og oppleves stivere enn det gamle og er noe lettere.

Montering

Setet og festene til skjermen er ikke festet fra fabrikk. Selv om det kun er ti skruer som skal festes er det litt småplunder og dette bør gjøres under forhold med godt lys og selvfølgelig ikke på parkeringsplassen før første skitur med den lille.

Har du mulighet så gjør dette inne er dette bedre, eller prøv å få pulken montert i butikk. Du trenger som et minimum skrutrekker (stjerne) og skiftnøkkel (eller en liten tang) til montering. Vi brukte også koppnøkkelsett.

På vår testmodell var de ferdige hull hullene i skroget generelt litt trange slik at vi måtte bruke hammer for å få gjennom skruene.

Spesifikasjoner

Produsent Telemark Lys AS
Pris 4100

Konklusjon

Utforming og bruk

Telemark er litt kortere og smalere enn pulken fra Fjellpulken og bygger nesten ti centimeter mindre i høyden. Dette er ikke et uviktig moment om en skal ha med seg pulken i bilen eller kanskje i skiboksen. Samtidig gir dette noe mindre plass i pulken til ekstra utstyr.

Pulken har flere gode løsninger som for eksempel god fempunkts seler på ryggen og enkel og god justering av vinkelen på setet. Glidelåsen på overtrekket gir god tilgang til pulken og barnet, men det oppstår strekk på enkelte plasser på trekket slik at glidelåsen glir litt dårlig og kan gi uheldig slitasje om en ikke er forsiktig.

Det følger med en isolasjonsmatte med cirka,5 centimeter tykkelse. Skjermen er noe sotet og beskytter mot sollys, men produsenten oppfordrer til bruk av solbriller i tillegg. Skjermen fungerer som veltebøyle. Pulken har også egen line for å feste mellom pulken og trekkselen som en egen sikring om selve draget skulle løsne/ryke. Det er også med en god slepeline.

Trekket har en kant av fleece rundt barnet. Behagelig for barnet om trekket skulle komme i kontakt med f. eks ansiktet, men vi hadde også noen episoder hvor det festet seg snø og is til dette når vi ikke var påpasselig med stormtrekket under pauser med nedbør. Glidelås i trekket bak setet. Smart plass til småsaker en trenger underveis, for eksempel solkrem, kamera, ekstra lue og votter.

Det nye draget er sammenleggbart slik at det kan svinges rundt og legges under/over pulken. Bygger et par cm om draget svinges under pulken. Om hele draget skal tas helt av pulken trenger en skrujern.

Skjermen på denne pulken kan ikke slås ned/vinkles på samme måte som på pulkene fra Fjellpulken. Dette gjør at sitteplassen til barnet blir veldig åpen og utsatt for vind, sol og nedbør uten stormtrekket.

Med stormtrekket blir pulken tett. Dette bør altså kjøpes med. Store vindu på sidene av stormtrekket gir godt inn- og utsyn, men mye lys for barn som kanskje vil sove og ikke god beskyttelse mot reflekter/sterkt lys fra sidene (ennå har vi ikke fått avklart om disse vinduene gir beskyttelse mot UV-stråling).

Noe som ble et større problem var at disse såkalte vinduene ikke tåler kulde. De blir sprø som flatbrød og sprekker i stykker. Produsenten lover at dette skal rettes opp og dette selvfølgelig er en feil en kan reklamere på om en skulle oppleve dette.

Alle testerne sier at de opplever montering av stormtrekket som litt upraktisk, spesielt om en ønsker å ta av/på dette flere ganger på turen, for eksempel ved at en skal sette til/sjekke barnet. Dragene på denne pulken er nyutviklet for sesongen. De et relativt stive, noe som gjør det enkelt å styre pulken, men om den som trekker pulken faller kan det stive draget føre til at pulken lettere kantrer.

Trekkselen virker solid og oppleves behagelig i bruk. Ellers oppleves pulken retningsstabil og generelt stabil under bruk.Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning