Test av pulk

Fjellpulken Barnepulk med ski art. no 110

Glimrende i oppkjørte løyper.

BEST I OPPKJØRE LØYPER: Fjellpulken Barnepulk med ski art. no 110 er best i oppkjørte løyper.

BEST I OPPKJØRE LØYPER: Fjellpulken Barnepulk med ski art. no 110 er best i oppkjørte løyper. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Solid og god plass

+ Stabil og sikker

+ Generelt gode løsninger

+ God skjerm fremheves av alle testerne

- Ikke høydejustering på selen på ryggen

- Ikke like bra i terrenget/utenfor oppkjørte løyper som de uten ski.

Produsent: Fjellpulken , telefon 61 05 40 00.

Pris: 8990 kroner.

Vekt: 12 kilo.

Ytre mål pulk: Lengde 131 x bredde 53 (60 centimeter med veltebøylene) x høyde cirka 30 centimeter (med skjermen kneppet av).

Vannsøyle overtrekk: 800 millimeter.

Annet: Leveres med ski til pulk, drag, sele, rygg, skjerm og veltebøyler som monteres på siden av pulken. Transport-/varetrekk kan kjøpes til.

Kommentar

Bortsett fra at det er montert ski under denne er dette den samme pulken som den vanlige barnepulken fra Fjellreven. Fjellreven barnepulk har eksistert i mer enn 45 år, men har vært gjenstand for stadige forbedringer og utvikling både når det gjelder design og praktiske løsninger. Pulken leveres komplett. Det eneste som en bør vurdere å kjøpe til et er transport-/ oppbevaringstrekk.

Skiene gir pulken veldig god glid og at spennet i skiene, sammen med fjæringen i festet mellom ski og pulk, gir bedre komfort for barnet. Ikke uviktig moment for de som går raskt i løypa.

Montering

Veltebøylene på siden, skiene og festebraketten til vindskjermen er ikke montert fra fabrikk. Dette er ingen stor utfordring, men du trenger et skrujern og en skiftnøkkel (eventuelt tang/koppløkkelsett). Enkelte butikker selger pulkene ferdig montert.

Spesifikasjoner

Produsent Fjellpulken
Pris 8990

Konklusjon

Utforming og bruk

Det som gjør denne litt spesiell er at den er utstyrt med ski i stede for styreskinner.

Fjellpulken er litt lengre, bredere og høyere enn Telemark fra Norpulken, men også Fjellpulken får plass i skibokser med litt størrelse.

Fjellpulken blir merkbart mindre enn Komfort fra Norpulken. Det er ikke all verdens plass til ekstrautstyr i pulken, men det en trenger til barnet og litt til går som regel bra. Det kommer selvsagt også an på hvor stort/langt barnet er.

Pulken har mange gode løsninger og det aller meste oppleves generelt solid og gjennomtenkt. Overtrekket har to parallelle glidelåser som gir veldig god tilgang til pulken og barnet. Det er glidelås bak setet som gir en smart plass til småsaker en trenger underveis, for eksempel solkrem, kamera, ekstra lue og votter.

Helt i front lukkes trekket med en borrelås. Her må en være påpasselig slik at denne lukkes skikkelig. Vi opplevde flere ganger at denne gikk opp med det resultatet at det kom inn snø, noe som selvfølgelig ikke er bra. Selv om dette nok må regnes som en brukerfeil kunne kanskje den ene glidelåsen gått i bue om fronten for å utelukke denne muligheten.

Det følger med en isolasjonsmatte med cirka 1,5 cm tykkelse. Skjermen er sotet og beskytter mot sollys og UV stråling. Skjermen kan vinkles etter ønske og om barnet er lagt ned i pulken og skjermen er lagt helt ned mot barnet gir den god beskyttelse mot vind og nedbør.

I denne stillingen gir den også god beskyttelse til barnet om pulken skulle velte helt rundt. Denne løsningen med justerbar skjerm gjør det også veldig raskt og enkelt å sjekke barnet underveis mens en er på tur. Pulken har en enkel slepeline.

Draget har toveis fjærer som virker støtdempende og minker følelsen av rykk og napp, det er sammenleggbart og kan svinges rundt og legges under pulken. Dette bygger et par cm om pulken transporteres med draget under pulken. Draget festes til pulken ved at det presses inn i to halvmåneformet fester og sikres med to reimer.

Dette fungerer bra og gjør det enkelt å ta av draget om en ønsker. Ryggen er justerbar og er noe fjærende. Ryggen er utstyrt med en sele som spennes over barnets mage/bryst og denne kunne hatt mulighet til justering i høyden for optimal tilpasning til barn av ulik lengde. Trekkselen virker solid, har skulderreimer og oppleves behagelig i bruk.

Vi har lite å utsette på dette produktet. Om vi skulle trekke fram noe måtte det være at det som vi har nevnt angående borrelåsen i front og manglende høydejustering av selen på ryggen.

Ellers oppleves pulken retningsstabil, den er lett å håndtere, draget er behagelig i bruk og den har et moderne design. Skiene gir pulken veldig god glid og at spennet i skiene, sammen med fjæringen i festet mellom ski og pulk, gir bedre komfort for barnet. Ikke uviktig moment for de som går raskt i løypa.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning