Test av bilstoler

Stor test av bilstoler

Av 15 barneseter er det bare to som får toppkarakter.

FEILMONTERTE: På grunn av villedende bruksanvisning, ble ikke bilstolen Britax Max Way montert riktig den første perioden mamma Irlin Nyland hadde stolen. Nå er stolen riktig montert, og storesøster på 4 sitter godt i den. Lillesøster (11 mnd) sitter i en en BeSafe IziKid X3 med Isofix.
FEILMONTERTE: På grunn av villedende bruksanvisning, ble ikke bilstolen Britax Max Way montert riktig den første perioden mamma Irlin Nyland hadde stolen. Nå er stolen riktig montert, og storesøster på 4 sitter godt i den. Lillesøster (11 mnd) sitter i en en BeSafe IziKid X3 med Isofix. Foto: FOTO: Privat.
Sist oppdatert
VRIENT: Familien Nyland fikk skikk på monteringen etter hvert. De er ikke alene om å synes at bilstol-montering er tungvint.
VRIENT: Familien Nyland fikk skikk på monteringen etter hvert. De er ikke alene om å synes at bilstol-montering er tungvint. Foto: FOTO: Privat

Om testen:

Testpanelet i denne testen teller 109 brukere som har bidratt ved å fylle ut våre spørreskjemaer publisert i Facebook-gruppa Foreldre og Barn Testfamilier. Noen av testerne har evaluert flere bilstoler.

Alle bilstoler som vi har mottat minst 3 evalueringer av, er tatt med i testen. Det stoler i ulike vektklasser med i testen.

Testkriteriene er:

Første gangs montering og bruksanvisning

Flytting av stolen mellom biler

Barnets komfort bakovervendt og/eller forovervendt og på lengre bilturer

Plassering av barn og regulering/justering av setet/belter/stropper

Rengjøring

I tillegg har vi lagt inn data fra de siste tilgjengelige offisielle europeiske sikkerhetstestene. 

I sikkerhetstesten fra Forbrukerrådet/ICRT er følgende testet: frontkollisjon, sidekollisjon, risiko for feilbruk, brukervennlighet og ergonomi. Vi har inkludert totalpoengene fra disse testene og regnet om til vår egen karakterskala. 

Denne saken ble første gang publisert 14/03 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også