Sakte men sikkert smelter snø og is, og vårjakka som så altfor lenge har hengt stille på knaggen kan snart tas i bruk. Og med vårjakke og vårsko fra i fjor, kommer også tidspunktet hvor vi innser at tingene er en liten smule for trangt. Barns føtter vokser for eksempel opp til 18 millimeter i året.

Og vi vet jo at barn vokser mer på våren og sommeren enn om vinteren. Men du trenger ikke å kjøpe dyre designerklær eller å svi minibankkortet for å fornye barnas garderobe litt til våren.

Jeg er en mamma med dårlig råd, har du tips til hvor jeg kan handle billige barneklær? spør en mamma i vårt forum barnimagen.

Barna koster deg faktisk en god del mer enn du hadde trodd.

Så her gir vi deg noen tips til gode nettbutikker med billige klær.

Mer farger i moten

- I år er det jeans og chinos i mer særegne farger både for jenter og gutter som gjelder. Det er litt mer «crazy». Likevel ser vi at merkene har sin særegne stil hvor de holder seg til sitt konsept, forteller eier av nettbutikken Sam & Sofie, Sissel Frenningsmoen til Foreldre & Barn.

Nettbutikken fører flere av de mest populære merkeklær til barn, og butikkeieren påpeker at kvalitet er noe som blir viktigere for merkene som vil være i markedet.

- Enkelte er veldig dyktige til å lage solide, komfortable klær. Barneklær utsettes jo ofte for høy slitasje og mange vaskerunder, men de beste merkene klarer å imøtekomme kravene til god kvalitet. Og de fleste foreldre er opptatt av klær med god kvalitet, selv om noen gjerne kler opp barna som om de var den nye Chanelveska.

barneklær

KLÆR TIL JENTE: Genser str. 86-128 fra Cubus kr. 149,- Jumpsuit str. 68-122 fra Albababy kr. 469,- Kjole str. 80-98 fra KappAhl kr. 179,- © FOTO: Produsentene

barneklær

KLÆR TIL BABYEN: Bodyer med kort arm str. 50-68, kr 149,- og babybukse str 50-68 kr. 149,- Alt fra Polarn og Pyret © FOTO: Produsentene

Men kan billigere klær være like bra som dyre merkeklær?

- Produktkvaliteten varierer så absolutt, men det er ikke nødvendig slik at kvaliteten er proporsjonal med prisen hele veien. Men vi føler at flere og flere investerer i god kvalitet uavhengig av pris, sier Frenningsmoen.

Er du opptatt av mote? Test deg selv.

Vanlige kjedebutikker er gode alternativ

Yvonne Waatsveen driver nettstedet Shoppemamma.com, og mener at dersom man vil følge med i tiden men synes de store designermerkene blir for dyrt i lengden, kan de vanlige kjedebutikkene være verdt et besøk.

- Her kan man finne overraskende kule barneklær, som følger trendene i markedet forøvrig, for eksempel retro-trenden, som har vært i vinden en stund nå. Klærne er av god kvalitet, hippe og koster en brøkdel av prisen i forhold til en del andre merker, tipser Waatsveen om.

- Også salg kan være gull verdt. Barn vokser fort, og særlig i småbarnsfasen er det veldig lurt å ligge en sesong i forkant - for eksempel kan det å handle neste vinterdresser og ull på salg nå på våren, skjære utgiftene ned til halvparten for deg, sier hun til Foreldre & Barn.

Trendy å kjøpe brukt

Sissel Frenningsmoen opplever at det nå er trendy å kjøpe brukt. Hun har derfor opprettet en egen salgskategori for brukte barneklær i nettbutikken.

- Det aller meste av barneklær kan være fornuftig å kjøpe brukt. Siden kvaliteten på barneklærne er god og barna ofte vokser fort ut av dem er det flere og flere plagg som kan re-selges og brukes av flere barn. Det kan lønne seg å vurdere slitasje på plaggene og være litt forsiktig med lyse plagg hvor det lett kan være flekker som har blitt permanente, råder hun.

Waatsveen er også for å kjøpe brukte barneklær, og anbefaler nettstedet Finn.no

- Her kan man få kjøpt det meste til barn for en brøkdel av nypris. Ellers finnes det nettbutikker som spesialiserer seg på second hand, hvor du kan finne gjemte skatter.

Gode «second-hand» tips

På Polarn & Pyret sin nettside kan du kjøpe og selge brukte Polarn & Pyret-klær.

Barneboden.no er en second-hand butikk som primært selger barneklær 0-14 år.

Fretex kan du finne mange billige skatter av både klær og sko! Besøk en butikk i ditt område.

Kjøp og selg brukte barneklær på Finn.no og Foreldre & Barn-torget

Ta initiativ til en byttekveld sammen med venninner som har barn.

barneklær

KLÆR TIL SKOLEGUTTEN: Baseballjakke str. 92-128 fra H&M kr. 179,-, bukse str. 116-152 fra Polarn og Pyret kr. 379,- og vårjakke str. 92-134 fra Albababy kr.699,- © FOTO: Produsentene

barneklær

KLÆR TIL SKOLEJENTA: "Skinnjakke" str. 128-170 fra KappAhl kr. 249,- blomstrete bukse str. 134-164 fra Cubus kr. 199,- rød bukse med hvitt batikkmønster str. 4-16 år fra Pepe Jeans kr. 499,- og turkis prikkekjole str. 122-152 fra Polarn og Pyret kr. 329,- © FOTO: Produsentene

barneklær

KLÆR TIL GUTTEN: T-shirt str 98-116 kr. 179,- og bukse str 98-116 kr. 349,-, begge fra Polarn og Pyret. Dongeriskjorte str 128-170 fra KappAhl Kr. 199,- © FOTO:Produsentene

barneklær

KLÆR TIL JENTA: Cardigan str 0-12 år kr. 399,-, bukse str 2-12 år kr. 349,- og dongerikjole str. 2-12 år Alt fra Noa Noa © FOTO: Produsentene

Les hele saken