=

Meitai bæresele består av et firkantet bærestykke og fire seler som knyttes rundt livet og skuldrene til den voksne. © Foto: Elin Davidsen

Det å bære småbarn med sjal er lettere enn det faktisk ser ut til.

Øvelse gjør mester

Når du står der med sjalet i hånda og skal tulle det rundt kroppen er det likevel ikke lett å vite hvor man begynner.

- Men her er det som alt annet, øvelse gjør mester. Du må bare prøve litt hjemme på stuegulvet før du er trygg nok til å gjøre det når du skal ut med barnet, sier daglig leder av Bæreglede Astrid Helgesen til Klikk.no.

Hun startet butikken for å gi Oslos innbyggere mulighet til å finne det riktige bæretøyet til seg selv. Og også for å kunne gi tips og råd til hvordan man gjør det.

- Det er mange måter å bære på. Men er sjalet eller meitaien stilt inn litt feil kan det føles som om ti kilo løftes av skuldrene dine når det blir gjort riktig, sier hun.

Ikke bare for barnet

Helgesen sier til Klikk.no at det er mange som bruker bæresele for å knytte et tettere bånd mellom barnet og forelderen. Det er hun ikke enig i.

- Jeg tror mange foreldre gjør dette også fordi det er veldig praktisk. Du får to hender ledig og det er mye lettere å ta seg rundt i byen og inn på for eksempel buss og trikk. Så ikke bare er det bra for barnet, det er også bra for late foreldre, smiler Helgesen.

Har du lyst til å prøve deg på slik bæring? På forumene Barnimagen.com, tettinntil.no og barnvedhjertet.no finner du aktive brukere som bidrar med tips og råd.

Her får du også tips om hvor i landet det arrangeres bæretreff.

Meitai bæresele består av et firkantet bærestykke og fire seler som knyttes rundt livet og skuldrene til den voksne.

Les også:

Fem gode tips for tv-titting

Slik får barnet ditt god bordskikk

Gåstol kan hemme barnets utvikling

Slik sjekker du om leken er farlig

12 tips for å fly med barn

Les hele saken