For to uker siden skrev Foreldre & Barn om ei jente som fikk hull i ørene da hun var fire måneder.

At dette temaet engasjerer, er noe de mange og sterke reaksjonene fra brukerne av dette DinBaby-forumet vitner om.

Best med skolealder

I en avstemning utført av Foreldre & Barn svarer 50 prosent at de synes 6 til12 år er den beste alderen for barn å ta hull i ørene.

26 prosent mener man bør vente til tenårene.

9 prosent synes det er best å få tatt hull i ørene på barna innen de fyller 1 år.

12 prosent oppgir at man bør vente til barna er 5 år.

Kun 3 prosent synes det å ta hull i ørene på barn er mest passende mens de er mellom 1 og 2 år.

Share

Ikke overraksket

- Jeg er ikke overrasket over disse resultatene, sier daglig leder Maja Bjerke ved Nikita frisør i Oslo City.

Folk spør jo om ungen er gutt eller jente ... Da er det flott, synes jeg, at man kan ta hull i ørene for å gjøre det klart hva slags kjønn det er

- De fleste som kommer til oss for å få hull i ørene, er barn i denne alderen. Men det er også noen som er yngre, sier hun.

1106 brukere har stemt til nå.

Her er noen av reaksjonene fra forumet:

Burde vært forbudt

- Dette er et overgrep mot barn og burde være forbudt i Norge. Barn under 8 år kan ikke selv gjøre rede for eller forstå konsekvensene av det å ha hull i ørene eller andre steder, for den saks skyld. Har selv to jenter, og den ene ønsket å ta hull i ørene, noe vi ordnet ved 8-årsalderen. Den andre er 15 og ønsker ikke å ha hull i ørene. Foreldre har ikke noe med å mene noe om barnet skal ha hull i ørene.

- Jeg ser ikke noe galt med å ta hull i ørene på en liten baby. Har selv en jente på 4 år som jeg tok hull i ørene på da hun var 1 år. Det gikk så fint, og hun har aldri hatt noe plager med det siden.

Hva mener du er riktig alder? Si din mening i forumet!

Fint og feminint

- Det er forfengelig, overfladisk og egoistisk. Det sier mye om foreldrene ... De ser på ungene sine som personlige smykker og leketøy.

- Hull i ørene til små barn har vært praktisert i flere hundre - kanskje tusen - år i østen uten at det har vært noe problem. Hvorfor må det være så stor sak her i Norge?

- Jeg er selv norsk og min mann også, så vi gjorde det ikke på grunn av kultur, men rett og slett fordi jeg syntes det var fint å se jenta mi så feminin. Flere ganger spør jo folk om ungen er gutt eller jente, for det er ikke lett å se forskjell når barna er så små, så da er det flott, synes jeg, at man kan ta hull i ørene for å gjøre det klart hva slags kjønn det er.

Les hele saken
Les alt om: