Barnets 6. måned

Hønemor er en god mor

Vær heiagjeng for barnet ditt. Det gjør godt for selvtilliten til den lille.

TRYGGHET: Det er bra for barnet å ha en hønemor nå.

TRYGGHET: Det er bra for barnet å ha en hønemor nå. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Før du fikk barn selv, reagerte du kanskje på at foreldre alltid gikk i forsvar for barna sine hvis noen kunne finne på å kritisere oppførselen. Nå som du har blitt foreldre selv, har du mest sannsynlig blitt litt hønemor selv.

En mamma forstår

Når man tenker over det, er det kanskje ikke så rart. Når et barn er grinete og helt umulig, er det ikke alltid lett for utenforstående å skjønne at den slitsomme babyen er helt på felgen av tretthet og trenger å hvile. Men hønemor skjønner det og vil ikke ha noe av at babyen blir stemplet som grinete uten grunn.

Ser det positive

Det er ikke dumt å være hønemor, for det er viktig å tenke godt om barnet sitt. Og det er viktig at man ser de positive egenskapene.

Nå legges grunnlaget for barnets trygghet og opplevelse av tillit. Derfor er din hengivenhet overfor barnet noe som vil bygge opp selvtilliten hos barnet.

Det kommer nok dager senere, da du slett ikke er fornøyd med barnet ditt - og med god grunn er både enig med de som sier at "han er sur" og "oppfører seg dårlig". Men akkurat nå er det helt ok å være hønemor.

Tilbake til barnets 6. måned.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning