For en drøy måned siden kartla vi det norske barnevognmarkedet, og fant de gunstigste ny-prisene på de ti mest solgte vognene i Norge. Det viste seg at det var store prisforskjeller, og mye å hente på å kjøpe vogn i Sverige eller på nettet.

Nå har vi sett etter de samme vognene brukt, på to av markedsplassene på nettet. For å gjøre det enkelt å sammenligne, har vi sett etter vogner som er høyst to år gamle, slik at bruktkjøpet blir et mest mulig reelt alternativ til å kjøpe ny.

Bruktsalg av barnevogner og annet barneutstyr er sterkt økende, viser nye tall fra finn.no. Antall annonser for barnevogner har økt med 39 prosent siden i fjor, og hele 25.000 barnevogner er annonsert til salgs på finn.no så langt i år.

GODT KJØP: Denne Emmaljunga-vogna er bare noen måneder gammel. © FOTO: fbtoget.no

- Følg godt med

- Er man på jakt etter drømmevogna, lønner det seg å følge med jevnlig og kontakte selger raskt hvis den kommer for salg. Mange av vognene er pent brukt og godt rabattert. Hvis man er villig til å kjøpe brukt, kan man i beste fall spare flere tusenlapper, sier pr-ansvarlig Lene Kallum i finn.no.

Les denne sjekklista med mange gode tips før du handler brukt vogn.

Disse vognene fant vi på finn.no og Foreldre & Barn-Torget:

Emmaljunga Edge og City Cross

Populære Emmaljunga Edge koster 8.199 kroner på Babyshop og 8.195 på Barnevognhuset. Beste nypris fant vi på det svenske nettstedet köpbarnvagn.se (6.920), men da må du kjøre helt til Karlstad og hente vogna.

På fbtorget.no fant vi en helt fin Emmaljunga Edge med hardbag til 6.000 kroner, kun brukt i 6 måneder, ifølge annonsen.

Vi fant også en Emmaljunga City Cross til 3.200 kroner, men her har eieren glemt på opplyse om alder eller hvor mye vogna er brukt.

På finn.no er det 71 treff på Emmaljunga Edge, for eksempel denne 2009-modellen til 3.500. En svært pent brukt 2010-modell Emmaljunga City Cross får du til 4.800 kroner.

brukt barnevogn

BRIO HAPPY: En 2010-modell brukt i et halvt år kan du få på fbtorget.no for 4.000 kroner. © FOTO: fbtorget.no

Brio og Bugaboo

En 2010-modell Brio Happy brukt i bare et halvt år kan du få på fbtorget.no for 4.000. Denne vogna koster rundt 6.000 kroner i de norske butikkene og 4.826 hos svenske köpbarnvagn.

På finn.no fant vi en selger i Stavanger som kvitter seg med sin Brio Happy 2010-vogn for 2.700 kroner.

Bugaboo Cameleon får du 4.000 kroner billigere enn i butikkene, om du syns det er greit med denne 2009-modellen fra finn.no.

Simo Kombivogn

Norske Simo er en fortsatt populær klassiker. Du får en 2009-modell på fbtorget til 2.800 kroner. På finn.no er det mange rimelige, eldre modeller av denne vogna. Vi fant en fin 2009-modell til 4.500 kroner.

Ny koster Simo-vognene nesten 7.000 kroner, så det er absolutt penger å spare.

brukt barnevogn

MOUNTAIN BUGGY URBAN JUNGLE: Vi fant denne 2008-modellen på fbtorget.no til 2.900 kroner. © FOTO: Fbtorget.no

Easy Walker Sky

Sporty og populær vogn - vi fant denne 2010-modellen i veldig god stand til 5.500 på finn.no. Det er muligens litt stivt for en brukt vogn.

Vogna koster fra ca. 5.600 ny, om enn med mindre ekstrautstyr. Easy Walker fant vi bare i en tvillingversjon (2008) på fbtorget.no, til kr. 3.500.

Mountain Buggy Urban Jungle

Denne vogna får du for ned mot 5.000 kroner på nederlandske babyujungle.nl. Brukt fant vi en 2008-modell til 2.900 på fbtorget.no. Vi fant også en veldig fin 2011-modell på finn.no til 4.000 kroner.

Mountain Buggy Duo

En dyr vogn som det er mulig å spare mye på ved å kjøpe den brukt. Veiledende pris på barnas hus er 9.549 kroner.

Vi fant en nesten helt ny vogn på finn.no til 6.500.

Babyjogger City Mini

Denne fant vi bare forhandlerannonser for på finn.no, og ingen på fbtorget. Svenskene selger den marginalt billigere enn norsk nypris, så dette er ikke det store kuppet.

brukt barnevogn

TFK JOGGSTER: Denne 2009-modellen fra fbtorget.no får du 4.000 kroner billigere enn en ny vogn. © FOTO: fbtorget.no

TFK Joggster

Denne sporty vogna fant vi hos fbtorget til 2.800 kroner (2009-modell). Veiledende norsk pris er 6.699 kroner.

Finn.no har flere modeller, men mange oppgir ikke årsmodell, og det tror vi er viktig informasjon for de er ute og surfer etter bruktvogn!

Denne 2009-modellen er til salgs for 4.000 kroner.

Emmaljunga mest søkt på

Fra januar til september 2011 ble det publisert 96.252 privatannonser for barneutstyr til salgs på FINN, en økning på 14 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Barnevogner er den største kategorien, men også møbler, barneseter, klær og sko er det lagt ut over 10.000 annonser for. I tillegg er det over 8.000 annonser for ting som gis bort.

Det har vært 412.373 fritekstsøk på "Emmaljunga" på FINN torget i samme periode, som er 25 prosent mer enn i samme periode i 2010.

Her finner du brukt vogn

Selv om finn.no dominerer markedet, finnes det en rekke andre nettsteder som formidler salg av brukte barnevogner.

Her er noen av dem:

Foreldre & Barn-Torget

Finn.no

barnasmarked.no

mammanett.no

qxl.no

zett.no

rubrikk.no

Gir bort mye

Det er også mange som gir bort ting og utstyr. Forklaringene er flere:

- Det er nok flere som har oppdaget denne kategorien nå, og som synes det er en effektiv måte å rydde på. Folk kommer raskt hjem til deg og henter det du ikke trenger, sånn at du slipper å dra på søppeldynga eller bli kvitt det på andre måter. Den nye eieren har samtidig fått dekket et behov, og det helt gratis, sier pr-ansvarlig Lene Kallum i finn.no.

I tillegg er det bra for miljøet, og det er generelt blitt trendy å gjøre bruktkupp.

- Men det kan også hende at folk har fått bedre råd, slik at de gir bort ting i stedet for å prøve å få penger for det.

Foreldre & Barn-Torget er en tjeneste eid og drevet av Egmont Hjemmet Mortensen, som også eier og publiserer Foreldre & Barn og klikk.no.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

Foreldre & Barns iPad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner i Apples App Store.

Les også:

Svangerskapet fra uke til uke

Så høyt blir barnet ditt

Her er bleiene billigst

Dette sier navnet ditt om hvem du er

Så mye sparer du på å harryshoppe babyutstyr

Les hele saken
Les alt om: