Det er mange klikk.no-lesere som har opplevd at småbarnsforeldre bruker kafébordet som stellebord - uten å ta hensyn til de andre gjestene.

De er alle enige om at bleieskift ikke hører hjemme på et spisested.

Debatten startet etter at vi i går publisert artikkelen Dette må du kunne om bleieskiftforeldreogbarn.no.

"Jeg jobber på en kafe og synes det er kjempeekkelt når kunder skifter bleie i kafeen, eller ammer og slenger ut puppen. Det går ant å være litt diskret", skriver Malin.

Katylinn er enig:

"Absolutt IKKE greit å skifte bleier på kafebord. Ser dette på mange kafeer. Makan til egosentriske, uhygieniske barneforeldre", kommenterer hun.

Her finner du svar på de fleste spørsmål om hvor hygieniske småbarnsforeldre bør være.

Ringte Mattilsynet

En leser som kaller seg "Har ikke barn" forteller om en episode hvor hun sa klart fra om hva hun mente til en bleieskiftende mamma.

"Så dette på et bord ved siden av meg for ikke så lenge siden. Siden jeg ikke er så veldig glad i verken synet eller lukten av dritt når jeg spiser, så ba jeg pent kvinnen om hun ikke kunne gjøre dette inne på stellerommet.

Hun svarte at dette er fort gjort, så hun skulle ikke bry meg så lenge (i en sur tone).

Minst to av de som jobbet der så og hørte dette, men de gjorde ingenting. [...] Jeg tok da mobilen og ringte Mattilsynet og ga dem et lite hint om hvilken kafe de burde avlegge et besøk og hvorfor. Dette hørte også de ansatte.

Samtidig som jeg gikk fra min ikke oppspiste tallerken, nevnte jeg noe om en blogg og hva som kom til å bli skrevet i den. Da skiftet tonen. Jeg fikk igjen pengene for maten og de skulle henge opp et skilt om at bleieskift skal gjøres på stellerommet. Litt press hjelper."

Klikk her for å delta i debatten

- Kan skifte bleien på do

Trebarnsmor bemerker at manglende stellerom på spisestedet ikke er noen unnskyldning, siden det ikke er nødvendig med stellebord eller lignende for å skifte bleier.

"Det er praktisk å kunne legge ned barnet når det er nyfødt [...], men ellers går det fint å skylle rompen under en vask og ta på bleien mens barnet sitter på fanget når man ikke er hjemme. [...] Man finner som regel et do med vask og tørkepapir", skriver hun.

Er du enig? Del din mening her.

Her kan du lese mer om stell av baby.

Les hele saken
Les alt om: