Du har nå en fin periode før barnet begynner å klatre høyt og lavt. Babyen kan også sove hele natten dersom det ikke er noe spesielt som plager det.

God stemning

Er dere inne i en god døgnrytme, har barnet til og med et par sovestunder i løpet av dagen slik at du kan slappe av, eller gjøre noen ærend. Derfor er dette en fin og rolig tid for hele familien.

Lille speil...

Babyen synes at speil er utrolig morsomt og spennende å leke med. Det vil forsøke å ta hånden mot speilet og blir overrasket over hvilke bevegelser som også kommer der "inne". Tenk: Babyen i speilet smiler også. Verden er jammen rar og mystisk.

Tester stemmen

Barnet er ivrig opptatt med å teste stemmen sin. Du har sikkert lagt merke til at lydene som barnet lager er litt annerledes nå enn da barnet var yngre. Det har kommet til flere konsonanter og du hører gjerne lyder som da-da, ma-ma, gø-gø.

Babyen kan også le høyt nå. Det er få ting som kan slå en herlig, trillende babylatter.

Liker andre barn

Små barn er gjerne dem som vekker størst oppmerksomhet og begeistring hos babyen. For du har sikkert opplevd at ingen kan få den lille til å le slik som storesøster eller storebror.

Finnes det ingen søsken, kan barn i familie og vennekrets gjøre stor lykke.

Hermer

Barnet liker å etterape bevegelser du gjør. Sitter det på fanget ditt ved et bord, kan det for eksmpel herme etter deg hvis du slår i bordet med en kloss.

Blir tydeligere

Barnet gir tydelig beskjed med både kropp og lyder for å få ting som det vil. Vil babyen tas opp, gir hun tydelige tegn som ikke kan misforstås.

Tillitsfull

Babyen er trygg og tillitsfull overfor fremmede som prater til henne. Selv om barnet er imøtekommende overfor andre, viser hun størst glede når hun er sammen sine nærmeste. Det at barnet har fått en slik trygg tilknytning, ser du resultatet av nå.

Tilbake til barnets 6. måned.

Les hele saken