Foreldre legger tidlig merke til at barna roer seg når de blir båret. Skal du avlede barnet er dette fortsatt en effektiv metode, for barnet er interessert i å komme seg opp og se.

Barnet er fascinert av bevegelser. Bevegelser gjør at det får opplevelse av at det flytter seg fra et sted til et annet. Barnet utvider sin romfølelse, og utvider dermed sitt perspektiv.

Ansikt til ansikt

Selv om barnet ikke har kontroll over hånden sin når den holder ei rangle, er dette en viktig erfaring for sansene. Andre fine lek- og læringssituasjoner for barnet, er slik som alle foreldre gjør: ansikt til ansikt- leker. Lille Petter Edderkopp som tripper fra tå til å kile i halsgropen, er et eksempel.

Leken gjentas flere ganger med ulik fart på fingrene og med variasjon i tonefallet. Da vil barnet sanse både noe om lengden på kroppen sin og at ting skjer i en rekkefølge.

Bevegelser i ansikter

Barnet søker mot ting i bevegelse. Kanskje det ikke lenger er så sikker på at verden er så endimensjonal som den har fremstått til denne dag? Nå vil barnet snart utforske mulighetene.

Enda kan ikke barnet gripe etter ting, men det har nok veldig lyst. Man må bare få kontroll over disse hendene først. Da skal det bli interessant å se hvordan pappa ser ut når brillene er dradd av. For barnet søker etter alle bevegelser, men enda er det de menneskelige ansiktene, uttrykkene og grimasene, som er de mest spennende bevegelsene.

Tilbake til barnets 3. måned

Les hele saken
Les alt om: