- Hensikten vår er å lage et produkt som får barnet opp til familiebordet på en trygg måte, og som kan følge barnet fra det er nyfødt til det er rundt fire år gammelt, sier Nils Seiersten, designer og en av gründerne bak produktet Angel.

I Norge er den mest kjøpte barnestolen klassikeren Tripp Trapp- stolen. Men den kan ikke brukes før barnet er rundt seks måneder gammelt.

Del på Twitter

Del på Facebook DelVant pris

Sammen med ingeniør Geir Jarle Jensen har han brukt nær tre år på å utvikle Angel. Produktet består av en ramme/ understell i tre, og en sovebag, regulerbar vippestol og en høy sittestol som foreldre kan sette på understellet og bytte ut etterhvert som barnet vokser.

- Det var viktig for oss at foreldre føler at de kan kjøpe ett produkt og ikke tre. Gjenbruk og flerbruk er viktige stikkord, sier Nils Seiertsen.

Kommer i høst

Nylig vant det prisen for nyskapning på den tyske barneutstyrsmessen Kind & Jugend i Tyskland . Det er også nominert til Årets nyhet under Barn och Baby- messen i Sverige.

Angel skal koste rundt kr 4000 og vil være på det norske markedet i løpet av november 2010.

i 2008 testet Foreldre & Barn vippestoler, og fant ut at sikkerheten var svært varierende. Vi har også testet høye barnestoler.

Her kan du se hvordan du best sikrere hjemmet ditt med små barn i huset.

Nordisk materiale

Designerene har også villet bruke tre i produktet.

- Mange av de europeiske og amerikanske babyproduktene er laget av stål og plastikk. Vi ville bruke tre for å å sette et skandinavisk preg på produktet vårt, sier Nils Seiersten.

Les hele saken