MORSOM BABY

FÅ FREM SMILET: Det er som regel ikke så vanskelig å lokke frem smilet til de søte små. © Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Barnegråt er kanskje en av de verste lydene som finnes. Til gjengjeld er ingenting herligere enn en sprudlende baby som bobler over av glede.

Babyer kan le fra de er cirka tre måneder gamle - noen begynner før, andre senere.

Som regel er det ingen kunst å lokke frem babyens klukkende latter.

Her har vi samlet noen lattervekkende tips.

Nederst kan du se noen herlige videoer av babyer som ler så smittende at de garantert vil lokke frem smilet ditt.

1) Titt-tei

Barnet ditt elsker å se på deg. Og babyen elsker å se at du titter tilbake. Så smil et sprøtt smil og gjør noen morsomme grimaser. Bøy deg nærme og gi babyen en nuss på nesen. Så lenge ditt smilende ansikt finnes innenfor babyens synsfelt, kommer hun til å underholdes.

2) Lille speil...

Babyen synes at speil er utrolig morsomt og spennende å leke med. Det vil forsøke å ta hånden mot speilet og blir overrasket over hvilke bevegelser som også kommer der "inne". Tenk: Babyen i speilet smiler tilbake. Verden er jammen rar og mystisk.

3) Liker andre barn

Små barn er gjerne dem som vekker størst oppmerksomhet og begeistring hos babyen. Du har sikkert opplevd at ingen kan få den lille til å le slik som storesøster eller storebror?

Finnes det ingen søsken, kan barn i familie og vennekrets gjøre stor lykke.

4) Herming

Barnet liker å etterape bevegelser du gjør. Sitter det på fanget ditt ved et bord, kan det for eksmpel herme etter deg hvis du slår i bordet med en kloss.

Det er hysterisk morsomt når hun hermer våre ansiktsuttrykk (gjeiping, blunking, kyssemunn og lignende), og enda bedre er det når vi hermer hennes.

5) Vil ha!

Når babyen er tre-fire måneder, kan de fleste babyer få tak i ting og får et lite kick av å lykkes med å gripe tak i noe med hendene. En enkel måte å lokke frem latteren, er å holde noe fargerikt og mykt like foran babyen, og la hun få strekke seg etter det for så å få det.

 

6) Blåse på magen

Når du steller babyen, kan du bøye deg frem, legge munnen mot barnets mage og blåse med masse lyd. Gjenta flere ganger, men pass på at du gir barnet tid til å reagere. Når barnet forstår hva som kommer, vil det klukkle bare av forventning.

7) Hvor er pappa?

Foreldre over hele verden leker "borte-titt-titt"-leken med babyene sine. Som foreldre vet vi akkurat hvor lenge barnet kan tåle at vi skjuler ansiktet før vi igjen titter frem. For et spedbarn er et skjult ansikt helt borte, og barnet vil fryde seg over å se det igjen. Dette gir barnet de første spede erfaringer med at mennesker som ikke sees, likevel eksisterer.

Babyverden.no får du flere tips til hvordan du kan leke med babyen din.

7) Kile-leker

Gjem deg bak hendene, titt frem og si "bø!"

Barn elsker også klappe- og kile-leker som "Det kom en liten mus": Det kom en liten mus - som skulle bygge seg hus - ikke der, ikke der, men der!" (Gå med fingrene på kroppen til babyen, som en liten mus, og kil barnet når "musa" har funnet stedet).

Kilder:DinBaby.com, Babyverden.no, Alltombarn.se.

Her er noen herlige babylatter-klipp som garantert får deg i godt humør.

Djevelsk latter

En helt spesiell, diabolsk latter kommer fra dette lille sjarmtrollet.

Svensk latterkick

Går de an å ha det morsommere? Svenske William, som fikk latterkrampe når pappa etterlignet plinget fra mikrobølgeovnen, ble en knallsuksess på nettet for noen år siden.

Firedobbel latterfest

Også denne herlige videoen av firlingene fra USA som skrattler har de fleste sett før, men den tåler et gjensyn.

Fint å være to

Disse to kommer nok til å få mye moro sammen i årene fremover. De ler bare de ser på hverandre.

Les hele saken
Les alt om: