Baby 8 måneder

På fire ut i verden

Når babyen er 8 måneder, kryper og krabber den. Det er et steg på veien mot å gå på to.

BABY 8 MÅNEDER: Med koordinering av ben og armer, går det unna.

BABY 8 MÅNEDER: Med koordinering av ben og armer, går det unna. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert

For noen uker siden visste ikke babyen hvordan armer og ben skulle brukes - og koordineres, men etter noen måneder begynner barnet å løfte baken opp fra underlaget og bevege lemmene diagonalt. Når babyen har lært å krype, kan det skje mye - fort!

Mammadalt

I 7-10 måneders alderen er det vanlig at barn blir urolig og sutrete når mammaen går fra dem. Tilsvarende blir de gladere når mamma kommer tilbake. I denne perioden blir den før så tillitsfulle babyen plutselig redd for fremmede. Dette er en helt naturlig utvikling.

Matallergi

En del matvarer har større tendens til å fremkalle allergi enn andre matvarer. Det kan derfor være lurt å utsette introduksjon av de mest allergifremkallende matvarene til barnet er rundt ett år.

Mye D-vitamin

D-vitaminenes oppgave er å bidra til at kalsium i kosten blir tatt opp i kroppen. Kalsium er viktig i styrking av skjelettet.

D-vitamin får vi gjennom å få sollys på kroppen, men fordi vi dekker til huden med klær store deler av året, er det best å gi barn tilskudd i form av f.eks. tran.

Aktiv og overtrett

I 8-9 måneders alderen er barnet i en fase hvor det er veldig opptatt med både å krype, reise seg opp og utforske omgivelsene. Ikke rart at barnet har vanskelig for å legge hodet ned på puta når det er leggetid. Derfor er det spesielt viktig å ta seg god tid til kos og kveldsritualer før sengetid slik at alt roer seg ned.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning