I det første halvåret var barnet mer opptatt av å holde på med kjente ting. Nå vil det bli mer nysgjerrig på ting han/hun ikke har sett før - ting som har en viss nyhetsverdi.

Veksten går saktere

Ved 6-9 månedersalder legger barn flest på seg 75-125 gram pr. uke. Det galopperende skiftet av klesstørrelser, har bremset kraftig.

Jern

Jernmangel er den vanligste mangelsykdommen hos barn i Norge. Årsaken kan være for stort inntak av melk. Prim beriket med jern, leverpostei og en del barnegrøter, er gode jernkilder.

C-vitamin

Jernopptaket i kroppen fremmes av C-vitamin. Når barnet ditt er over på fastere føde, vil det trenge mer C-vitamin.

Et godt måltid

Hvilket forhold barnet får til mat bestemmes, gjerne av hvilket forhold du selv har til mat. Setter du pris på ro og en god stemning rundt måltidene, vil du overføre dette til barnet ditt. Barnet vil igjen forbinde maten med god stemning.

Våkner om natten

Visste du at både barn og voksne er våkne av og til i løpet av natten? Hele natten igjennom veksler man mellom være i lett- eller tung søvnfase. For voksne går det cirka halvannen time mellom hver gang man sover svært lett. For et barn på rundt 6 måneder går det cirka tre kvarter, mens en ettåring sover lett omtrent hver time.

Lyst til å krype

Rundt denne tiden begynner også barnet å finne ut hvordan det skal komme seg fram. Men kryping og åling er ikke enkelt.

Baklengs

Etterhvert som barnet får bena mer oppunder seg, vil det også forsøke å komme seg fremover. Men det er ikke så lett å vite hvordan. Når barnet skyver i fra, så går det jo bakover! Dette er faktisk vanlig - og ikke så merkelig som man skulle tro.

Les mer om baklengsfenomenet her.

Les hele saken