Annonse

Tenk tilbake på da barnet var nyfødt. Da hadde det bare styring på munnen sin.

Selv om hodet er tungt i forhold til kroppen, så får barnet kontroll over hodet først.

Sterkere nakke

Barnet brukte munnen aktivt for å søke seg frem etter mat. Nå har barnet blitt sterkt i nakke- og halsmuskler. Det holder derfor hodet sitt oppe selv uten særlig støtte og snur seg for å følge med på hva som skjer.

Da barnet var 6 uker, kunne det bare så vidt løfte hodet opp fra gulvet. Når barnet ligger på magen nå, klarer det å løfte hodet høyere opp fra underlaget. Da får barnet bedre oversikt over verden. Enda orker det ikke å ligge så lenge på magen. Men dette er fin-fin trening.

For å gjøre det mer interessant å ligge på magen, er det bra å ha noe å se på. Så dersom du slapper av i stresslessen og ser på TV, kan barnet heller ligge på magen på brystet ditt og se på deg. For babyen er du enda den beste underholdningen. Speil er også et fint triks når barnets skal trene på mageleie.

Tilbake til barnets 3. måned

Relevante saker

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Anniken er tobarnsmor og hopper i fallskjerm:

Ikke nok å bare være mamma

Tidligere modell og basehopper Anniken Binz klarer ikke bare å være hjemme med mann og barn. Av og til må hun ut og utfordre skjebnen.

Foreldre uten filter:

Fortell nybakte foreldre sannheten

- Vi går der med kråkereir-sveis, gulpeflekker og poser under øynene på størrelse med de blå IKEA-bagene, og tenker at nå er livet relativt pyton.

Vil du vite barnets kjønn?

11 argumenter for og imot

De fleste vil vite om det blir gutt eller jente, men det finnes også gode grunner til å holde på spenningen.