Kort sagt:

+ Svært god lyd

+ Svært god rekkevidde

+ Lite interferens/støy

+ Nattlys

+ Mulig å snakke til babyenheten fra foreldreenheten

+ Konstant tilkobling mulig


- Ikke oppladbare batterier

- Middels design

- Ujevn dekning i murbygninger

Avent SCD 505 er en av de beste i denne testen når det gjelder lyd og rekkevidde, som er de viktigste testkriteriene.

CT overføringsteknologi krever ifølge produsenten 1 meters avstand til barnet fra babyenheten.

"Dette er noe som uansett burde være fornuftig da ingen elektronikk liker å bli full av babysikkel. Uansett er dette det som gir best lydkvalitet og det oppveier denne meteren raskt", skriver en av testerne.

Et minus her er at batteriene ikke er oppladbare, selv om de vanlige batteriene har lang levetid. Det krever at man enten har tilgang til strøm eller engangsbatterier hvis man ønsker å bruke enheten ute. 

I bruk gjøres enkle justeringer med få knapper, men babycallen kan virke litt billig av utseende. Det er god byggekvalitet, og bra at man slipper å justere kanaler. Senderen er litt stor og tung.

Avent SCD 505 får totalscore 4,6 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Les hele saken

Rekkevidde: 4

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

Målt til drøyt 200 meter i fri sikt, bra babyenhet i vinduskarm. Tåler mye hindringer. terreng. Variable testresultater i murbygninger; den ene testeren mistet forbindelsen under test i murhus. Gode rekkevidde målt på vanlige innendørsavstander.

Batterilevetid: 4

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Variable resultater, der en tester måtte lade ofte, en annen hadde batterier som holdt i over tre døgn. Det kan være ulik kvalitet på batteriene i testproduktene.

Lydkvalitet: 5

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

"DECT gir suveren lyd, like klart på 700 meter som på 10 meter", skriver en av testerne. Alle får gjennomgående god lyd i lydtestene.

Interferens: 5

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Lite interferens eller støy, veldig god følsomhet. Kan måtte justere ned følsomheten for å unngå falske alarmer.

Design og brukervennlighet: 5

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

God bruksanvisning, lett å forstå bruk og innstillinger. oversiktlig og fin, men ikke helt på topp i design. Justering av følsomhet fra foreldreenhet er bra. mangler oppladbar barneenhet, men også denne lever lenge på de ordinære batteriene. Virker litt kjip av utseendet, men fungere bra. gjennomgående god lyd og rekkevidde. Enkel og grei, bare å skru på.

Spesielle egenskaper: 4

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Nattlys, toveis kommunikasjon. Det er et pluss at babyenheten har nattlys, og fint at man kan snakke til babyen via foreldreenheten.

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 849,00

Konklusjon

En svært god babycall som scorer høyt på de viktigste eegenskapene, lyd og rekkevidde.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!