img Del på Facebook"Bind deg ein blomekrans", heter en strofe i ei norsk folkevise. Det finnes mange ulike måter å lage blomsterkrans på. Denne varianten passer prefekt til dager der kransen skal holde seg fin i flere timer, tross lek og moro.

Tips: Bruk blomster som holder seg fine når de tørker, så har dere et sommerminne som kan henge på veggen langt utover høsten.

Blomsterkrans

Dere trenger:

* Tykk ståltråd

* Syltynn ståltråd

* Ulike blomster.

Slik gjør dere det:

Plukk eller kjøp blomster og legg dem utover på et bord. Klipp den tykke ståltråden i riktig lengde til å passe rundt hodet. Knip av små kvister og blomster, og fest dem til den tykke ståltråden med den syltynne ståltråden. Pass på at du strammer godt slik at blomstene sitter godt fast. Begynn på toppen av den tykke ståltråden og fest blomstene nedover. Når du har kommet så langt at blomstene dekker hodet til den som skal ha den, avslutter du.

Kransen festes ved å knyte endene av ståltråden på den siden som skal være bak hodet.

img Del på FacebookLes hele saken

Se flere saker fra: Per Olav Sølvberg

Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!