Kort sagt:

+ Sikkerhetslås

+ Enkel å forstå

+ Justerbare stropper

+ Mange lommer

+ Mye tilbehør


- Begrensede stillingsmuligheter

- Begrenset maskinvask

- Uenighet blant mannlig og kvinnelig tester

Boba 4G er en ergonomisk bæresele som gir deg muligheten til å bære både på mage og rygg. Selen kan brukes rett fra fødselen av (minimum 3,2 kg) og opp til maksimalt 22 kg. Tåler skånsom maskinvask. 

Les hele saken

Komfort - Sten Are Edvardsen: 3

- Sitter godt over skuldrene, men dårlig rundt hofta med lite polstring. Dette fungerer noe bedre når barnet er på ryggen. For barnet kan selen være litt ubehagelig når beina henger ut av selen.

Komfort - Emilie Raustøl: 6

- Veldig god bærekomfort. Ikke noe å utsette på denne.

Brukervennlighet - Sten Are Edvardsen: 5

- Selen har to hovedstillinger, bakovervendt foran og på ryggen, den har også en tilpasset stilling for nyfødte med en pute man kan vippe opp. Lett å sette inn barnet, men vanskelig å feste sikkerhetslåsen og stramme den på ryggen når barnet sitter foran. Lett å få barnet ut av selen. Selen er veldig lett å forstå. Ellers har den et trekk man kan ta over barnets hode. Den har en lomme for verdisaker foran på selen. Savner at barnet kan sitte forovervendt foran.

Brukervennlighet - Emilie Raustøl: 5

- Skulderstroppene kan strammes både ovenfra og nedenfra, og her er det på samme stropp. En helt genial detalj, etter min mening! Dette gir veldig gode justeringsmuligheter. Den har mange lommer og en egen løsning for å holde en skulderveske på plass. Det følger også med fotstropper til bruk for større barn, en sovehette med justeringsmuligheter og et spedbarnsinnlegg. Den har også en god bruksanvisning, det eneste jeg savner er å kunne krysse skulderstroppene ved magebæring.

Ergonomi: 4

- Her er han jo ganske sammenklemt, han kan ikke røre armene sine og den kanten irriterer i nakken. Men benstillingen er ikke så verst.

Spesifikasjoner

Produsent Morsmelka.no
Pris 1 199,00
Vekt Opp til 22kg
Alder 6 mnd - ca. 4 år

Konklusjon

Dette er den eneste selen Emilie gir en sekser, og mens testpanelet er enige om at det er en klar femmer på brukervennlighet, synes ikke Sten Are selen er spesielt komfortabel.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!