Kort sagt:

+ Middels saltinnhold


- Lite energi

- Lite kjøtt og grønnsaker

- Laget av MUK

- Lavt proteininnhold

Norges mest solgte middagshermetikk består av en stor andel MUK (maskinelt utbenet kyllingkjøtt), men har ikke tilstrekkelig energiinnhold til å være et mettende nok middagsmåltid for de fleste. Her er det lite kjøtt og grønnsaker og mest pasta og vann. Proteininnholdet er lavt og saltinnholdet middels.

Les hele saken

Ingredienser: 2

Kvalitet på ingrediensene. Vurderes/tilpasses produktet - inneholder produktet de viktige og riktige ingrediensene eller f.eks. mange unødvendige tilsetningsstoffer?

Her er det vann og pasta som er de to viktigste ingrediensene, fulgt av MUK-boller og MUK-pølser. Inneholder dessuten flere tilsetningsstoffer så dette fremstår som et veldig "industrielt" produkt.

Næringsinnhold: 2

Vurdering av næringsstoffene i produktet. Generelt skal mest mulig sunt innhold trekke opp.

Lite proteininnhold og heller ikke så mye fett gjør at energiinnholdet pr porsjon blir lavt.

Spesifikasjoner

Produsent Rieber & Søn AS
Pris 36,80
Ingredienser Vann, 25 % spagetti, 9 % capriboller (maskinelt utbenet kyllingkjøtt, potetmel, bindevev, oksefett, kavring, proteinekstrakt av soya, krydder), 8 % tomatpuré, 8 % cocktailpølser (mekanisk utbenet kyllingkjøtt, potetmel, bindevev, aroma, proteinekstrakt av soya, krydder), hvetemel, vegetabilsk olje, sukker, salt, stabilisator, smaksforsterker, løk, krydder.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: Energi: 104 kcal/438 kJ Protein: 3,7 g Karbohydrater: 12,1 g Hvorav sukkerarter: 2,4 g Fett: 4,5 g Herav mettede fettsyrer: 1,1 g Fiber: 0,9 Salt: 0,8 g Næringsinnhold pr. porsjon: (400 g) Energi: 418 kcal/1752 kJ Protein: 14,9 g Karbohydrater: 48,5 g Herav sukkerarter: 9,4 g Fett: 18,2 g Herav mettede fettsyrer: 4,4 g Fiber: 3,8 g Salt: 3,2 g
Kilopris

Konklusjon

Lite kjøtt og grønnsaker i denne retten.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!