Kort sagt:

+ Mye umettet fett

+ Relativt lavt saltinnhold


- For lite energi pr porsjon

- Lite grønnsaker

- Lite kjøtt

Vurdering: Her er det lite grønnsaker og kjøtt, og mest pasta og saus. Energiinnholdet er noe lavt til å være et mettende nok middagsmåltid for de fleste, så spe gjerne på med ekstra grønnsaker og kjøtt. Det er mye fett i retten, men mesteparten er umettet fett. Saltinnholdet er for øvrig relativt lavt.

Les hele saken

Ingredienser: 2

Kvalitet på ingrediensene. Vurderes/tilpasses produktet - inneholder produktet de viktige og riktige ingrediensene eller f.eks. mange unødvendige tilsetningsstoffer?

Klassisk italiensk rett som består av pasta og lys saus. Altfor lite kjøtt og grønnsaker til å oppfylle tallerkenmodellen. Mange tilsetningsstoffer. Pluss for at det er brukt sunne planteoljer i sausen.

Næringsinnhold: 2

Vurdering av næringsstoffene i produktet. Generelt skal mest mulig sunt innhold trekke opp.

Energiinnholdet er i minste laget til en middag, i hvert fall for en gjennomsnittlig mann. Stor andel fett, men det meste av fettet er umettet. Lite proteiner pr porsjon.

Spesifikasjoner

Produsent John & Manfred
Pris 39,00
Ingredienser Carbonarasaus (59 %): Kyllingkraft (bein, kjøtt, fett av kylling, vann, salt, maltodekstrin, aroma, gjærekstrakt, glukosesirup, grønnsakskonsentrat (løk, gulrot, selleri), myseprotein, grønnsakspulver (hvitløk)), fløte, bacon (svinekjøtt, vann, stabilisator, dekstrose, antioksidant, røykaroma), løk, parmesan (melk, salt, løpe), modifisert maisstivelse, hvitløk, solsikkeolje, rapsolje, olivenolje, krydder og krydderurter, pepper, salt. Pasta (40 %): Durumhvete og egg. Allergener: Selleri, gluten, egg, laktose.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: Energi: 172 kcal/700 kJ Protein: 3,8 g Karbohydrater: 15,6 g Herav sukkerarter: 1,7 g Fett: 11,2 g Herav mettede fettsyrer: 0,6 g Salt: 0,5 g Næringsinnhold pr. porsjon: (320 g) Energi: 550 kcal/2240 kJ Protein: 12,1 g Karbohydrater: 50 g Fett: 36 g Salt: 1,5 g
Kilopris

Konklusjon

Dette er ikke et fullverdig middagsmåltid.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!