Kort sagt:

+ Greit proteininnhold

+ Middels fettinnhold

+ Nok energi til å være middag

+ Fettkilden er rapsolje


- Relativt høyt saltinnhold

- For stor andel poteter sammenlignet med grønnsaker og kjøtt

Hovedingrediensen i denne retten er poteter, og energiinnholdet er tilstrekkelig til å utgjøre en middag til en voksen mann. Det er også en god del grønnsaker, men ikke 1/3 av tallerkenen.

De viktigste proteinkildene er bacon og ost som til sammen utgjør 17,5 prosent av retten. Saltinnholdet er relativt høyt pr porsjon. Som lettvint middag er dette greit en gang i blant, men retten kan med fordel suppleres med mer grønnsaker og kjøtt, og da heller deles på to porsjoner.

Les hele saken

Ingredienser: 3

Kvalitet på ingrediensene. Vurderes/tilpasses produktet - inneholder produktet de viktige og riktige ingrediensene eller f.eks. mange unødvendige tilsetningsstoffer?

Klassisk "resterett" med poteter, grønnsaker, bacon og ost. Kunne godt vært høyere andel grønnsaker og kjøtt på bekostning av noen av potetene. Styr unna denne dersom du går på lavkarbo.

Næringsinnhold: 3

Vurdering av næringsstoffene i produktet. Generelt skal mest mulig sunt innhold trekke opp.

En stor andel av innholdet er karbohydrater fra poteter. Det er også relativt mye salt i denne retten. Fettinnholdet er middels.

Spesifikasjoner

Produsent Findus
Pris 43,90
Ingredienser 56 % friterte potetbåter (poteter i rapsolje, stabilisator, druesukker), 12 % rød løk, 11 % rød paprika, 10 % smårettbacon (90 % svinekjøtt, vann, potetmel, salt, antioksidant), 7,5 % Jarlsbergost, salt, sukker, kjøttbuljong (oksebuljong, salt, sukker, løk, løpstikke, rapsolje), krydder.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: Energi: 130 kcal/560 kJ Protein: 5,5 g Karbohydrater: 14 g Herav sukkerarter: 1,5 g Fett: 6 g Herav mettede fettsyrer: 2 g Fiber: 2 g Salt: 0,8 g Næringsinnhold pr. porsjon: (540 g) Energi: 702 kcal/3024 kJ Protein: 29,7 g Karbohydrater: 75,6 g Fett: 32,4 g Salt: 4,32 g
Kilopris

Konklusjon

Mye salt og relativt lite grønnsaker og kjøtt.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!