Kort sagt:

+ Billig

+ Enkel å ta i bruk

+ Oppladbare batterier


- Dårlig lyd

- Mye støy

- Få valgmuligheter

Primanova er en enkel babycall som greier seg brukbart på det aller viktgste, rekkevidde. Men produktet går ustabilt gjennom våre tester av lydkvalitet, batteritid, og interferens.

Enhetene er enkle, og litt store og tunge å dra med seg. Det mangler plussfunksjoner som temperaturmåling og nattlys, og kanaler må justeres manuelt.

Batteriene kan byttes

Det er positivt at du kan skifte ut batteriene med batteri fra butikk, hvis du glemmer lader. Likevel er dette en babycall ingen av våre testere synes er blant de bedre.

Primanova får totalscore 3,4 og dermed terningkast 3 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene: 

Les hele saken

Rekkevidde: 4

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

En tester opplever hyppige utfall av signalet, særlig ved høyeste oppgitte rekkevidde (450 meter), men også når det er hindringer utendørs. Generelt gode resultater innendørs.

Batterilevetid: 4

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Ujevne resultater, der en tester er fornøyd. "Klarer ikke en hel natt, og om den ligger ladet har den mistet all lading etter noen få dager", "Dårlig i forhold til forventningene", er andre tilbakemeldinger. Pluss for at man kan bruke oppladbare batterier i begge enhetene.

Lydkvalitet: 3

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

"Dårlig" og "plastikkaktig" lyd, "mye støy og utydelig lyd" er tilbakemeldinger fra to av testerne.

Interferens: 3

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Plukker opp lyd greit, men vanskelig å høre hva som skjer i de fleste tilfeller da lyden er for dårlig. Interferens med andre babycaller, spesielt fra samme merke selv ved et par meters avstand. Kobler også raskt ut igjen.

Design og brukervennlighet: 3

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

Kanskje i enkleste laget. Mangler mulighet til å justere følsomhet fra foreldreenhet. "Forståelig bruksanvisning, men ikke så mye som skal forklares". "Er produsert på et veldig billig vis, mangler de fleste normale "ekstra"funksjoner", melder en av brukerne i testpanelet.

Spesielle egenskaper: 3

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Minus for at enheten er veldig stor å dra med seg. Virker svært enkel, ikke display (med temperaturmåling), ikke nattlys. Men selve babycallfunksjonaliteten virker bra.

Spesifikasjoner

Produsent Globe International AS
Pris 699,00

Konklusjon

Dårlig lyd og mye støy trekker ned. Primanova er en svært enkel babycall.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!