Kort sagt:

+ Super rekkevidde

+ Veldig god lyd

+ Stilig design og bra lys

+ Flere babyenheter kan kobles til en foreldreenhet

+ Temperaturvisning


- Sliter med forstyrrelser fra annet utstyr

Norske Neonate BC-6500 D er nyeste modell i denne serien. Den er blant de aller beste på rekkevidde i denne testen. 

Denne babycallen er også en av de som har best lyd, og den har nesten i overkant god følsomhet.

Maksresultatet i rekkeviddetesten ble drøyt 700 meter i fri sikt, langt over hva som er nødvendig. To av testerne har gitt full pott i alle rekkevidde-testene.

Lades raskt

Batteriet er mer på gjennomsnittet, målt til et døgn med regelmessig innkobling. Pluss for at det er fort gjort å lade opp.

Lyden er gjennomgående veldig god når enhetene har god kontakt. Det kan oppstå noe støy når forbindelsen blir dårligere.

Svært følsom

Følsomheten er sterk, og den kan med fordel nedjusteres. Selv med sensitivitet justert til lavest mulige nivå, slår den ut på den minste ting.

Nullstrålingsfunksjon gir mulighet for null stråling i stand-by-modus, det vil si når det ikke er noen lyd som fanges opp av babyenheten. Men når denne aktiveres får du ikke lengre varsel om avstanden mellom baby- og foreldreenhet blir for stor. Ifølge produsenten er det vanlig ikke å bruke denne funksjonen, fordi strålingen er lav i utgangspunktet.

Babycallen reagerer sterkt om en annen Neonate er innenfor et par meters rekkevidde, og delvis på andre babycaller også. Den mangler mulighet for kontinuerlig innkobling, som noen av Philips-modellene har.

Bruksanvisningen er lettfattelig og designen er stilig, med behagelig lys i skjermene. 

Neonate BC-6500 D får totalscore 4,8 og dermed terningkast 5 vår test. Slik gjør produktet det i de ulike testkriteriene:

Les hele saken

Rekkevidde: 6

Lengste rekkevidde er testet i fri sikt utendørs, flatt terreng. I tillegg er rekkevidden testet mellom etasjer (f.eks. kjeller – 2. etg). Vi har testet i trehus og murhus/hus med betongskiller, og på ulike realistiske avstander både innendørs/utendørs.

Full pott på alle rekkevidde-testene fra to av tre testere. Målt til over 700 meter i fri sikt.

Batterilevetid: 4

Testen er utført ved å sette enhetene på standby og se hvor lang tid det tar før batteriet går ut.

Målt til ca. ett døgn. Rask oppladning.

Lydkvalitet: 5

Lyden er testet på ulike avstander innedørs og inne-til-ute.

Stort sett veldig god lyd, noe skurring når det blir lange avstander.

Interferens: 5

Babycallen skal greie å sjalte ut støy og forstyrrende signaler og ikke slå ut på unødvendige lyder. Vi har testet hvor godt babycallen isolerer de lydene som skal fanges opp, gråt fra barnet. Den skal for eksempel ikke slå ut av at barnet snur seg i senga. Den skal skjerme mot andre, forstyrrende lyder utendørs eller innendørs - vi har også testet hvordan enhetene reagerer på signaler fra radio/trådløsnett/mobiltelefon i nærheten av enhetene.

Ingen problemer med interferens/støy. Veldig god følsomhet, måtte justere ned for å unngå falske alarmer.

Design og brukervennlighet: 5

Vurderingen gjelder hvor lett er det å ta i bruk babycallen, kvaliteten på menyen, bruksanvisningen og designen.

Svært enkel i bruk. Pluss for stilig design og bra lys. Neonate 6500 velger kanaler/frekvenser automatisk.

Spesielle egenskaper: 5

Funksjoner eller mangler som er spesielle for dette produktet.

Flere babyenheter kan kobles til samme foreldreenhet. Nullstrålingsfunksjon innebærer at enhetene kobles inn kun når det er lyd fra barnet, men man får ikke varsel om avstanden blir for stor eller batteriet på barneenheten blir tomt. Andre gode funksjoner: temperatur- visning, symbol for gråt, lydløs funksjon, vibrasjon, og enkel docking som passer begge enheter. Lett å ta med. Virker solid, selv om den er lett. Begge enheter kan brukes uten tilkoblet strøm.

Spesifikasjoner

Produsent Neonate
Pris 1 599,00

Konklusjon

God lyd og svært god rekkevidde. Brukervennlig og fin design.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!