Øisteins Blyant

Pris: Gratis/ 21 / 28 kr.

Alder 4+

Utgiver: Earthtree Media AS

Svært populære Ipad-apper basert på tv-serien - med tegneøvelser og fargelegging. Appene er delt inn i temaer som kjæledyr, ferie, gårdsdyr, fotball og sport. Grunnversjonen er gratis, og hvis du ønsker det kan du kjøpe tegneutstyr, tegnekurs, bøker, spill og video inne i appen.

Versjoner:

Apple Ipad, Ipod Touch, Iphone

=

=

Art my Kid Made

Pris: Gratis

Alder: 4+

Lagrer de kule barnetegningene og gjør det enkelt å del dem med familie og venner. Tegningene kan også redigeres og du kan legge på effekter. Sjekk nettsiden her

Versjoner:

Apple Iphone, Ipod Touch, Ipad

=

Doodlecast for kids

Pris: 21 kr.

Alder: 4+

Utgiver: Zinc Roe

Tegne-app som lager opptak av stemme og tegneprosessen. Tegningen kan starte på frihånd eller du kan bruke en av malene. Du lage en video på opptil tre minutter som du så kan dele med andre om du vil, eller bare spille av for barnet. Denne appen har vunnet en rekke internasjonale priser.

"Appen gjør Ipaden til et kreativt rom der lyd og tegning smelter sømløst sammen til ett prosjekt" skriver Children's Technology Review.

Versjoner:

Apple Iphone, Ipod Touch, Ipad

=

Juno's piano

Alder: 4+

Pris: Gratis

Utgiver: The Juno company

Morsom og annerledes måte å lære å spille piano på, tilpasset mindre barn.

Versjoner:

Apple Ipad

=

Sketch Moo2

Pris: 7 kr

Alder: alle

Utgiver: Moofka

Digital og superenkel versjon av det gode, gamle "tegn og stryk ut"-brettet du kanskje husker fra din egen barndom. Ingen "knapper" eller annet som kan forstyrre moroa for den lille.

Versjoner:

Apple Iphone, Ipod Touch, Ipad

=

Bloom

Pris: 28 kr.

Alder: 4+

Utgiver: Opal Ltd

En uendelig musikkmaskin designet av den berømte artisten og komponisten Brian Eno. Delvis instrument, delvis komposisjon og delvis kunst, eller en blanding av alt dette, hvor dujkan utforke melodiverdener og mønstre ved å prøve deg fram med fingrene på skjermen. Gøy også for voksne.

"Dette programmet er tilnærmet magisk" skriver en bruker på Appstore.

"La ungene dine få spille noen minutter like før sengetid, så går leggingen smertefritt", skriver en annen.

Versjoner:

Apple Iphone, Ipod Touch, Ipad

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!