Sound Touch

Priser: 35 / 49

Alder: 1+

Utgiver: Sound Touch Interactive

Enkel app for de aller minste. 360 lyder og bilder av dyr, instrumenter , kjøretøyer og annet - barnet holder fingeren på skjermen, så kommer det en lyd. Hver gjenstand har 5 ulike bilder med lyd. Det kommer noe nytt hver gang fingeren trommer på et bilde, og barna lærer sammenhengen mellom ting og lyd. Finnes også i gratis versjon.

Versjoner:

Android

Apple

=

=

Maily

Alder: 4-9

Pris: Gratis

Utgiver: goodnews.is

Barnas første epost-app!

Visuelt barneaktig epost-app som skal stimulere små barn til å sende og motta meldinger. Det er mulig å håndskrive meldingene og å ta bilder som kan legges inn i meldingene. Svært gode omtaler, for eksempel i mashable.com.

Versjoner:

Apple Ipad

=

Bogga alfabet

Pris: 14 kr

Alder: 4+

Utgiver: Boggatap

Kritikerrost spill for underholdende læring av alfabetet. Den norskproduserte appen lar barna fargelegge som så forvandles til kjøleskapsmagneter - du kan sammen med barnet lytte til hvordan bokstavene uttales og stable enkle ord på det digitale kjøleskapet. Fri for reklame og kjøp i program.

Versjoner:

Apple Ipad

=

Labbe Langøre

Pris: 21 kr

Alder: 1-10 år

Kjent lek og lær-spill helt fra cd-rom-tida. Fins i en rekke ulike versjoner fra førskole til småskolealder oog er blant de mest solgte norske spillene for barn. Morsomme øvelser, musikk og sang skal lære barna å sortere, telle, stave, løse problemer og leke med farger og former. Stor lærings- og underholdningsverdi og vanskelighetsgraden øker gradvis.

Versjoner:

Apple Iphone, Ipod Touch og Ipad

=

Sir Mania

Pris: 21 kr / gratis

Alder: 4+

Utgiver:

I SirMania kan barnet lære å telle, lære farger, lære navn på dyr, lete etter navn på ville dyr, pusle sammen bilder og annet. Norsk-utviklet med håndtegnede tegninger. God repons. "Endelig et lærerikt spill som fenger alle guttene, fra 2-7 år" skriver begeistret bruker på Appstore.

Versjoner:

Apple Ipad (5.0 eller senere)

=

Kubbe rydder opp

Pris: 21 kr.

Alder: 2-5 år

Utgiver: Gyldendal

"Kubbe rydder opp" er et interaktivt spill for barn i alderen 2-5 år, hvor man hjelper Kubbe med å sortere gjenstander etter lyd, skygge, farge m.m.

Versjoner:

Apple Ipad, Iphone og Ipod Touch

=

Angelinas verden

Pris: Gratis

Alder: 4+

Utgiver: Powermedia.no

Norsk-utviklet lærerikt spill spesielt for barn med utviklingshemninger. Men det passer også veldig godt for små barn med enkel telling, bokstaver, navn på dyr, oppmerksomhetstrening og så videre. Spiller er helt fritt for annonser. Svært gode tilbakemeldinger.

Versjoner:

Android

Apple Ipad, Iphone og Ipod Touch

=

Rabbagastene

Pris: Gratis / 21 kr.

Alder 4+

Utgiver: Egmont

En serie nye puslespill og fargeleker for å lære tall og bokstaver blant annet. Lansert nylig.

Versjoner:

Apple Ipad, Iphone, Ipod touch

=

Se og si

Pris: 35

Alder 4+

Utgiver: Gyldendal

Interaktiv pekebok for barn - poenget er å finne ting i myldrebildene. Med i appen er 6 forskjellige brett med til sammen 189 oppgaver. På hvert brett får du ti spørsmål i tilfeldig rekkefølge, så ingen omgang blir lik den forrige. Mye positiv omtale både på Appstore og Foreldre og Barns facebookside.

Versjoner:

Apple Ipad, Iphone og Ipod touch

=

Lær med Jacob

Apple

Pris: 14

Alder: 4+

Utgiver: Chantal Folling

Lær med Jacob er en lærerik app som skal øke bevisstheten, interesse og kunnskap om mat og matens opprinnelse. Får mange gode brukeromtaler.

Versjoner:

Apple Ipad (5.0 eller senere)

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!