En liten kattunge eller en søt valp står høyt på ønskelisten for mange norske barn, og foreldre kan ofte føle at det er vanskelig å si nei. Men det er faktisk viktig å se an din egen familiesituasjon og nøye vurdere om det finnes plass til enda et medlem av familien. Både hund og katt krever mye arbeid, og familielivet bør gjerne tilpasse seg den lille krabaten.

Barn lærer mye av å ha et dyr som de deler ansvaret for, og det er flere eksperter som argumenterer for å la barna håndtere dyr.

- Kjæledyr er bra for barnas sosiale ferdigheter og bidrar til å gi dem et godt selvbilde, fortalte barnepsykolog Marianne Thompson tidligere i høst, og det er mange som enige i nettopp dette.

I denne uhøytidelige testen kan dere selv sjekke om det finnes tid og plass i hjemmet deres, og ikke minst om barna er klar for denne nye utfordringen.

Les også:

Oppdrar barn som hunder

Velg riktig kjæledyr

Barn+dyr=sant

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!