"Vakkert! Estetisk, delikat og sårt på samme tid, dette treffer deg rett i hjertet," skriver juryen i sin begrunnelse. Bildet sto på trykk i Foreldre & Barn nummer 11, 2010, og er fotografert av Geir Dokken.

"To tøffe typer" var tittel på saken, som tok utgangspunkt i at foreldre er mer positive til at jenter gjør gutteting enn omvendt. Teksten var signert Julie Gjørven og Ivar Kvistum.

Dyrker de gode bildene

- Vi er selvfølgelig veldig glade for å nå til topps i en så skarp konkurranse, sier redaktør i Foreldre & Barn, Tjodunn Dyrnes.

- Det er viktig for Foreldre & Barn å formidle informasjon ikke bare gjennom gode tekster, men også gode bilder. Vår fantastiske fotograf Geir Dokken fortjener all ære for vinnerbildet. I tillegg må vi få takke ballettgutten Emil (7 1/2) og hans familie.

Snapshot

- "Ballettgutt"-bildet er et snapshot. Jeg arrangerte verken oppstillingen eller fargene på klærne. Gutten ville bare danse! Bildet er heller ikke behandlet mer enn normalt i Photoshop, forteller fotograf Geir Dokken.

- Man er prisgitt sine motiver. Dette bildet visste jeg var sterkt i samme sekund som jeg tok det.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!