Astrid Lindgrens fantastiske univers omgir deg, og gjør det umulig å holde en ironisk distanse. Dette er bare gøy.

Reisesak på nett=

NÆRKONTAKT: Hva med å hilse på selveste Karlsson....på taket, faktisk. © Astrid Lindgrens Värld

Det var Bea som fikk oss til å oppdage temaparken Astrid Lindgrens Värld, eller Pippiland som det heter hjemme hos oss. Hun elsket filmene om Pippi - verdens sterkeste jente, og vi ville ha en enkel familieferie som passet både 3-åringen, 1-åringen og oss voksne. Siden har vi kommet tilbake til denne eventyrverdenen i Vimmerby i svenske Småland med medbragt vennefamilie, og vi håper vi får barna med oss i mange år til. Det er nemlig noe magisk med Pippiland, noe som skiller det fra andre ferieland. Finnes det en annen fornøyelsespark der familiens voksne faktisk får senket skuldrene, og går ut mer avslappet enn da de kom inn? Neppe!

Leker med Emil og Ronja

Astrid Lindgren satte strenge retningslinjer da hun gikk med på bygging av temapark. Maten er svensk husmannskost, og det finnes ikke en frityrgryte å se. Vil du kjøpe noe, må du oppsøke butikk, her er ingen ballongselgere eller sukkersjokk-pusherne på gatehjørnene. Men det beste er skuespillerne som omgir deg. Her kan barna gjøre hyss sammen med Emil, klatre sammen med Pippi eller lete etter røverskatter i skogen sammen med Ronja Røverdatter. Alle finnes på hver sine områder, du oppsøker selv det som er av interesse. Vi ventet blant annet med Ronja og brødrene Løvehjerte til jentene var store nok.

Det aller beste er at alle blir glade av å være her. Astrid Lindgrens fantastiske univers omgir deg, og gjør det umulig å holde en ironisk distanse. Dette er bare gøy. Vi gruer oss til barna blir for store, og vi ikke drar hit lenger.

Piknik og telting

Parken har sympatiske innslag som piknikområder der du kan ta med egen mat, og teltplass der hele familien bor rimelig. Vil du betale for komfort, kan du det også. Parken har hyttelandsby med alt fra rimelige campinghytter med fellesdusj, til større hytter med bad og helpensjon.

Slik kommer du til Astrid Lindgrens värld:

Du kommer dit med bil, tog eller fly (og tog).

Inngangsbilletten koster ingenting for barn under to år og for barn som har bursdag på besøksdagen. I lavsesongen (14. mai-1.juni) koster en dagsbillett 155 svenske kroner for barn 3-12 år og en voksen må ut med 215 kroner. En familiebillett (2 voksne og maks tre barn), koster 695. En Singelfamilie (En voksen og maks 3 barn) kommer på 385 kroner.

I Høysesongen må du ut med 225 for barn (3-12 år), 335 for en voksen, 725 for singelfamilien og 1065 for en familiebillett.

Unngå fellesferien om mulig. Det blir sjelden lange køer her. Men det er mer folksomt når hele Skandinavia og halve Tyskland har ferie.

Her kommer Pippi Langstrømpe-muffins

Familieopplevelse i Bohuslän

Tips for reise med barn

Reisesak på nett=

PÅ BESØK: Barna kan dra på besøk til Madikkens hjem i Junibakken. © Astrid Lindgrens Värld

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!