Endelig jul og litt tid sammen med barna.

Har du tatt deg fri, kan det etter hvert være en befrielse å slå av TV-en og PC-spillene og gjøre noe sammen.

Del

7 ting å gjøre sammen med barna

1. Kanskje har dere lyst til å dra i teateret, for eksempel for å se Reisen til Julestjernen på Nationaltheatret

2. Hva med å friske opp "bandysvingen"? Ta med barna og gå på skøyter på Mjøsa; der er det brøytet en 6 km lang sløyfe.

3. Dra på juletrefest! Noen steder arrangerer de allerede i romjula. Skulle du bo på eller i nærheten av Herøy på Helgelandskysten er det duket til fest allerede 2. juledag.

4. Museum kan være moro også for barn. I hvert fall hvis det er snakk om Teknisk museum som har åpent tre dager i romjula.

5. Konsert er en juleslager, og skal dere være i Trondheim i jula, kan dere stikke innom Nidarosdomen det er det Romjulskonsert med domens eget jentekor.

6. Skal dere på kino, kan du jo velge noe "julete". Hva med "Marihønenes jul" på Glomdalsmuseet i Østerdalen?

7. Har du noen hjemme som det er umulig å rive løs fra dataskjermen, er du heldig hvis du bor i Drammen. Der arrangeres det nemlig på Drammensbiblioteket turnering i FIFA 11 lille nyttårsaften.

Barnesteder - eget nettsted for familier

Hvis du ønsker flere tips til ting å gjøre med barna, finnes det et eget sted på nettet som heter barnesteder.no som har oversikt over arrangemneter, barnevennlige kafeer, konserter for barn og så videre - for hele landet.

Barnesteder

NETTSTED FOR FAMILIER: Kjenner du igjen dette, har du antagelig vært inne på barnesteder.no

Nylig inngikk nettstedet et samarbeid med Foreldre & Barn.

- Dette blir et supert sted

- Vi er spente på samarbeidet med Barnesteder.no. Jeg har tro på at dette blir et supert sted for småbarnsforeldre som vil skaffe seg informasjon om gode steder de kan ta med seg barna; på aktiviteter, på kafé eller andre steder som er spesielt bra for unger og familier, sier Tjodunn Dyrnes, redaktør for Foreldre & Barn i magasinform og på nett, og som har inngått et samarbeid med barnesteder.no.

Andre nettsteder som også hører innunder "foreldreparaplyen" til Klikk.no, er Barnimagen.com, Dinbaby.com, spillstedet for trygge spill 3til7.no og Foreldre.no.

Hvem som helst kan bidra

Barnesteder.no har to egne bloggere, programlederen Truls Pedersen fra NRK's barne-TV og Beate Solberg, grunnleggeren av Barnesteder.no.

Men ikke bare disse bloggerne kan legge inn saker på barnesteder.no. Redaktør Dyrnes forklarer:

- Det fine er at nettstedet blir bedre og bedre jo flere som er med på å legge inn sine egne barnesteder. Om du skal arrangere loppemarked, om du har vært på en kafé med supert lekerom eller vet om en ekstra god barnemeny, legg det inn i barnesteder.

Samle poeng

Jo mer man legger inn, jo flere poeng får man, og man kan etter hvert delta i konkurranser med poengene sine.

- Jeg håper alle har lyst til å bidra med sine steder! Et barnested sønnen min har elsket, er Nordre Lindeberg besøksgård i Oslo. Opphold på gården er gratis både for store og små. Her har vi besøkt dyrene, kjørt med hestevogn, hoppet i høyet og gått på kafé. I romjula er gården åpen for alle som har lyst til å ta seg en tur fra 10 til 16, men kafeen er dessverre steng.

Søk på hjemstedet ditt

Målgruppen for Barnesteder.no er alle som har barn. Her skal både foreldre, besteforeldre, tanter og onkler både finne gode aktiviteter og få dele sine egne tips.

Du kan søke på hjemstedet ditt og se om det dukker opp aktiviteter der eller i nærheten. Skal du på ferie, kan du søke på aktiviteter i området rundt.

Aktivitetsbase for barn

- Med dette samarbeidet håper jeg at vi utvider tilbudet for de foreldrene som i dag bruker våre nettsteder. Og at vi sammen, både foreldrene og redaksjonen, kan gjøre dette til Norges beste aktivitetsbase for barn! Del ditt aktivitetstips i dag, oppfordrer Dyrnes.

Les også:

Kle deg som et barn

To julaftener - en dårlig løsning

- Tre dager hos svigers er maks

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!